search

Stugor i Svanesund

Semester nära havet på Orust

Välkommen att hyra stuga i Svanesund på den östra delen av Orust! Med sitt läge är Svanesund lätt att nå oavsett vilket väderstreck du reser från samtidigt som du bor nära havet. Med någon av våra stugor i, eller i närheten av, Svanesund har du en utmärkt bas för en härlig semester på västkusten.

Bekvämt beläget på Orust östkust

Den lilla orten Svanesund är belägen på den östra delen av Orust med utsikt mot fastlandet. Det korta avståndet till Svanesund från väg E6 gör att det är lätt att ta sig hit för dig som planerar spendera semestern här. Från fastlandet (Kolhättan) når du Svanesund genom Svanesundsleden som består av den avgiftsfria person- och bilfärjan. Färjeledens längd är endast 830 meter vilket gör att det bara tar cirka 5 minuter att ta sig över och det går gott om turer varje dag.

Svanesund ligger på ön Orust och är därmed också en del av Orust kommun som i sig också inkluderar andra öar som till exempel Flatön, Käringön och Malö. Svanesund är därmed också en del av Västra Götalands län och landskapet Bohuslän. Svanesund är den nästa största tätorten på ön och har bland annat en historia som sträcker sig hela vägen tillbaka till tidigt 1500-tal då man menar på att orten för första gången omnämndes i skrift.

Sköna bad i Svanesund och på ön

Att bada är för de flesta en given aktivitet under en semester på den svenska västkusten. På Orust och i Svanesund finns goda möjligheter till salta bad i havet på både underhållna badplatser såväl som ”gömda” platser i små vikar.

Nära belägen din stuga i området ligger Svanesunds badplats. Här kan du hoppa i plurret från flera bryggor och här finns även ett hopptorn. Uppskattat bland de lite mer modiga i familjen. Här finns även ett handikappanpassat servicehus som har omklädningsrum och toaletter. Det är goda möjligheter att parkera bilen i närheten av stranden som också klassas som barnvänlig. Ett med andra ord bra alternativ om du tänkt hyra stuga i Svanesund med barn.

Hyr du någon av våra stugor på Orust har du sällan långt till bad. Utöver badplatsen i Svanesund kan du ta dig till andra badplatser i området som till exempel Henåns badplats – Småholmarna. Här är det barnvänligt samtidigt som du har närhet till Henån som är centralort i Orust kommun.

Stugförmedling i Svanesund och övriga Bohuslän

NOVASOL är idag den största organiserade förmedlaren av privatägda stugor i Sverige. Detta då vår egen lokala personal åker året om runt och besöker nya stugor och semesterhus att ta in i sortimentet. Våra medarbetare på västkusten har därför besökt alla stugor i Västra Götaland och så också i Svanesund. Du kan därför tryggt boka stugor här på vår hemsida i vetskap om att informationen du ser här stämmer överens med verkligheten. Skulle några ändringar ha skett efter att vår medarbetare besökt ett boende, så meddelar husägaren oss varpå vi uppdaterar presentationen.

Välkommen att hyra stuga i Svanesund hos oss på NOVASOL – behöver du hjälp med din bokning, är du alltid välkommen att kontakta vår kundservice som gärna hjälper dig.