search

Stugor i Uddevalla

Semester nära den upplevelserika staden

Uddevalla är en stad i utveckling, här erbjuds du både naturupplevelser och bra shopping. Passa på att uppleva denna spännande stad genom att hyra stuga i omgivningarna kring Uddevalla! Staden har en anrik och spännande historia och har varit både norsk, svensk och dansk i perioder. Här har flera viktiga militärhistoriska händelser ägt rum och staden har förstörts inte mindre än sex gånger. Staden har ändå alltid byggts upp igen, något förflyttad och förändrad.

Natur, sevärdheter och aktiviteter

Idag är Uddevalla en stad som erbjuder dig som besökare allehanda aktiviteter och sevärdheter. Här finns fina badplatser både i salt- som i sötvatten och den storslagna naturen bjuder till vandring, cykling och paddling, alldeles utanför knuten när du hyr en av våra stugor i Uddevalla. Det finns flera museer som berättar om historiens gång och livet sedan den norska tiden till nutid, många hembygdsgårdar låter dig uppleva historiens vingslag.

Från någon av våra stugor i Uddevalla med omnejd får du nära till den vackra naturen där fjordar, skog och skärgård byter av varandra i vackra formationer. Här finns flera fina vandringsleder som tillgodoser både nybörjarens och den inbitne naturnjutarens önskemål. För dig som hellre vill uppleva vinden i ansiktet finns det fartfyllda cykelleder med varierande backar och krön. Vintertid finns härliga skidspår av varierande längder på fina, belysta elljusspår. Välkommen att hyra stuga i Uddevalla med omnejd för att få njuta av både avkoppling och motion.

Hav, fjord och sjöar

Uddevallas läge vid havet i Bohuslän gör att du aldrig har särskilt långt till salta vatten när du hyr stuga här. Bäveån rinner genom Uddevalla och vidare ut i Byfjorden. Inte långt från Uddevalla finns också flera fina insjöar. Tillsammans gör detta att du med en stuga i området har närhet till såväl hav som å och sjö. Detta gör Uddevallas omgivningar till en härlig plats att hyra stuga i Bohuslän.

Uddevalla erbjuder dig även ett spännande och mångsidigt fiske både till havs och i insjö. Många av våra stugor nära Uddevalla tillhandahåller egen båt för dig så att du får bästa möjligheter till fantastiska fiskeäventyr. Det finns goda chanser att fånga både abborre och gädda men även öring och lax kan bjuda upp till dans om du har tur. Vill du prova på tungt havsfiske finns stora hälleflundror och goda rödspättor, men även krabbor från bryggan för de yngre besökarna. Kom också ihåg att kontrollera vilka fiskeregler som gäller för det vatten du planerar fiska i, innan du kastar i kroken.

Uthyrning av stugor i Uddevalla och Bohuslän

Hos oss på NOVASOL har vi lång erfarenhet av stuguthyrning i Västra Götaland och är glada över att kunna erbjuda ett kvalitetssäkrat utbud längs västkusten. Bland annat så besöker vi alla våra stugor innan vi tar in dem i sortimentet. Genom oss kan du tryggt hyra stugor i Bohuslän men vi har även boenden i resten av landet och till och med Europa. Vår historia av stugförmedling sträcker sig så långt tillbaka som 1968. Det som en gång var några få stugor i Norge har vuxit till att idag vara flera 10 000-tals semesterbostäder på de flesta populära resmål på kontinenten. Vi är därför glada över att också kunna erbjuda stugor på västkusten i utbudet och därmed också Uddevallas omgivningar. Välkommen att kontakta oss för att hyra stuga i Uddevalla med omnejd för din nästa semester!