search

Stugor i Sotenäs

Semester mitt i Bohuslän

Du som alltid drömt om en semester i Bohuslän har hamnat mitt i prick. Här i Sotenäs kommun ligger flera av Bohusläns mest kända och traditionsrika semesterorter. För vad tänker du på när du hör ortsnamn som Kungshamn, Smögen, Bohus-Malmön, Hunnebostrand eller Bovallstrand? Troligtvis går tankarna till på pittoreska orter, sol, semester och gulliga Bohusstugor på klipporna… allt detta finner du här i Sotenäs!

Hos oss på NOVASOL kan du boka stugor i Sotenäs kommun för en härlig stugsemester i Bohuslän. Du kan välja att hyra stuga i Sotenäs direkt här online eller ringa till oss så kan vi hjälpa dig med att boka ditt boende till semestern. Välkommen!

Boende vid havet i Väjern, Sotenäs kommun

Sol, vind och vatten

Vad är bättre än att utnyttja sommarvädret för att strosa runt på kända Smögenbryggan? Sommartid är den full av besökare som gärna tar en liten paus i en och annan krog eller café, som betraktar fiskarna anlända med fångsten och som bara tar det lugnt i härliga sjöbrisen.

Vill du däremot ha mer bris så rekommenderas antingen en skärgårdstur, exempelvis genom Sotenäskanalen eller en tur på en fiskebåt för att förstå hur fiskarnas arbete ser ut.

Åter i land är det tid att besöka Nordens Ark, en djurpark som bl.a. specialiserat sig på att ge utrotningshotade djurarter lite andrum. Exempelvis snöleopardens existens har säkrats här med några kullar – ”Made in Bohuslän”.

Lite sugen på medelhavet… fast i Norden? Ta då bilfärjan till Bohus-Malmön en solig dag och då känns det faktiskt lite som runt medelhavet, inklusive ”cykadsång”. Redan där så är det värt att besöka utomhusarenan Stallebrottet som har skapats av ett gammalt stenbrott och använts som ”open-air”-teater.

Stugor nära havet i Sotenäs kommun

Salta bad under semestern

Sol, vind och vatten… ok, men hur var det med att bada? Visst finns det härliga badställen i Sotenäs kommun.  

Bohusläns kust är ett rike av runda stenklippor och skär och bland dessa ligger exempelvis Badholmarna i Bovallstrand. Dessa sammanslutna holmar är barnens rena badparadis. Här kan de bada, hoppa från badbryggor och klippor och leka hela dagen lång.

Detsamma gäller på Hovenäsets badplats, på Sandö Smögen, Kattesand på Bohus-Malmön och många fler ställen i Sotenäs kommun.  

Boka boende i Sotenäs hos NOVASOL

Runt omkring i Sotenäs kommun ebjuder vi stugor och semesterlägenheter för uthyrning. Du finner hela vårt utbud här på hemsidan där du också bokar ditt boende – enkelt, smidigt och tryggt. Vill du utöka din sökning, är du bland annat välkommen att se vårt övriga utbud av stugor som uthyres i Västra Götaland.

Våra egna medarbetare besöker varje boende i vårt sortiment innan de läggs ut för uthyrning. Detta gör att vi får det vi kallar för ett kvalitetssäkrat utbud. Dessutom ingår alltid vårt Trygghetspaket när du bokar boende direkt genom oss. Där ingår till exempel ett avbeställningsskydd om du skulle råka bli sjuk och inte kan genomföra semestern. Detta gäller självklart också för våra stugor i Sotenäs.

Ta en titt på utbudet och välj den sommarstuga i Sotenäs som passar just din semester. Har du frågor kring att hyra stuga i Sotenäs eller stuguthyrning i allmänhet är du självklart välkommen att kontakta oss.