search
S
| Editor:
(Först publicerad )

Stugor i Småland

Välkommen att hyra stuga i Småland - ett Sverige i miniatyr

Småland är ett landskap som har format det moderna Sverige från forntiden ända till idag. Ett Sverige i miniatyr? Jodå – röda stugor i skogsgläntorna, gröna skogar, glittrande sjöar och hav med välordnade badplatser och blå himmel som avrundar den småländska idyllen. Om någon ombeds beskriva hur typiska stugor i Sverige ser ut, går mångas tankar till just Småland. I detta underbara landskap har vi gott om stugor för uthyrning!

Stugor i Småland för semestern

Naturnära med gott om aktiviteter och utflyktsmöjligheter

Småland är Astrid Lindgren och Astrid Lindgren är Småland. En snabb titt i böckerna och man tycker sig känna igen Katthult och Bullerbyn bakom varje vägkrök. Varför inte hyra stuga i Småland nära Vimmerby? Här bor du med närhet till Astrid Lindgrens värld, där stora som små kan uppleva alla de roliga berättelserna på nytt.

Under en semesterdag på Westernparken High Chaparall finns många chanser till att göra lite hyss i bästa Emilstil. Glasriket i hjärtat av landskapet lockar besökare från alla världens hörn. Till de kända glasbruken i bland annat Emmaboda, Kosta och Orrefors. Stanna till, handla glas och smaka på hyttsillen, en av de gastronomiska höjdpunkterna i regionen.

Resan genom Småland slutar vid Östersjön, där landet sprider ut sig i tusentals små öar och holmar. Upplev genuina Västervik eller promenera igenom historiska Kalmar. Shoppa loss i städer som Växjö och Jönköping.

Att hyra stuga i Småland innebär att du kan välja själv vilka städer och byar att besöka. Småstäder som den färgglada trästaden Eksjö – hem för Smålands husarer och det ’söta’ Gränna med sina kullerstensgator och polkagrisar hälsar besökarna välkommen. Monument som det ståtliga Kalmar slott och ruinerna på Visingsö vittnar om det historiska arvet som Småland bjuder sina besökare på. Ta färjan till Visingsö, åk remmalag och upptäck den säregna naturen och de pittoreska orterna.

Naturnära med en stuga i Småland

Stuguthyrning i Småland

I vår stuguthyrning i Sverige har vi över 800 stugor i just Småland så du kan vara säker på att hitta någon som passar just dig. Passa på att hyra stuga här som utgångspunkt för en lyckad semester. Du bokar tryggt i vetskap om att vi har besiktat alla våra stugor innan de tagits in i sortimentet. Vi har lång erfarenhet av stuguthyrning i Småland och du är varmt välkommen att ringa till oss om du har frågor. Du kan även söka samt boka stugor i Småland direkt online här på vår hemsida – välkommen!