Stugor i Kristdala

Sjö i Kristdala, Småland

Stugor i Kristdala

Upplev en semester i vacker småländsk natur genom någon av våra stugor i Kristdala. Besökare till orten kommer hit för att uppleva naturen men det finns även aktivitetsmöjligheter och utflyktsmål för den som önskar. Ta till exempel en utflykt till något av naturreservaten i området, eller se fornminnen och kulturbyggnader. 

Vill du hyra stuga i Kristdala, är du välkommen att söka samt boka din favorit direkt här hos oss på NOVASOL. Alla våra stugor för uthyrning i Småland har besökts av vår egen personal innan de tagits in i sortimentet. Det kompletta utbudet, som har lediga perioder kvar att boka, finns tillgängligt här online. Du kan filtrera baserat på vad som är viktigt för dig och sedan boka direkt online. Vill du hellre ringa till oss för att boka din stuga, eller om du har några frågor, är du självklart välkommen att kontakta oss.

Populära semesterhus i Kristdala

Loading...

Semesterhus med flexibel ankomst i Kristdala

Loading...

Hummeln och utflyktsmål

Kristdala är en tätort belägen i Oskarshamns kommun. I kommunen är centralorten Oskarshamn den klart största orten rent befolkningsmässigt men därefter kommer Kristdala tillsammans med Påskallavik. Orten är beläget nära sjön Hummeln. Den 60 meter djupa sjön, som ska ha skapats av ett meteoritnedslag för 470 miljoner år sedan, är ett bra alternativ om du vill fiska i Kristdala. Kom bara ihåg att först kontrollera fiskereglerna innan du sätter igång.

Tillsammans med flera andra mindre sjöar gör detta Kristdala till en bra plats om du vill hyra stuga nära vatten. Vill du ta dig till havet, når du Figeholm genom en biltur cirka 25 km.

Brygga vid sjö nära stuga i Kristdala

Fler aktiviteter

Inte bara sjöarna bjuder in till härliga semesterminnen. Passa på att vandra i den vackra naturen, till exempel längs med någon av vandringslederna som finns här. Från Bråbos Naturcenter, kan du gå Bråbygdens vandringsleder där du samtidigt njuter av vackra hagar, ängar och gärdesgårdar. Testa även Krokshultsbygdens vandringsled på 18 kilometer, eller Ostkustleden som delvis slingrar sig kring Kristdala.

Kristdalabygden bär också på mycket historia och har anor så långt tillbaka som 100-talet. Se till exempel den gamla Kristdala kyrka som är öppen för besökare. Historien står även i fokus i de museum som finns i bygden.

Från Kristdala har du också nära till våra stugor i Vimmerby. Mellan orterna Kristdala och Vimmerby är det inte mer än 41 km som närmst vilket normalt innebär mindre än 40 minuter i bil normalt sett.

Boka boende i Kristdala för din semester

Småland är en härlig destination att semestra på. Här finner du något nytt bakom varje knut och har samtidigt aldrig långt till grönskande natur och sjöar. Detta gör också att vi har många stugor i Småland nära sjö, men även andra fina alternativ som ligger lite längre ifrån. Du kan själv anpassa din sökning hos oss baserat på hur nära vatten ditt boende ska ligga. 

Alla våra stugor i Kristdala har en annan sak gemensamt med vårt övriga utbud: vårt Trygghetspaket ingår alltid när du bokar direkt hos oss. I Trygghetspaketet finns bland annat avbeställningsskydd vid till exempel plötslig sjukdom eller arbetslöshet. Även Bästa-Pris Garanti. Läs gärna mer om paketet i våra Hyresvillkor. Vi hoppas att du kommer få en härlig semester med oss. Se utbudet för att finna ditt nästa boende bland våra stugor i Kristdala.