Stugor i Högsby

Välkommen till Småland och våra stugor i Högsby för din nästa semester. Här har du möjlighet till genuina upplevelser i naturrik miljö. Fiska, bada, vandra, cykla, gå på muséum… här finns mycket att uppleva för den som önskar. 

Fördelen med att hyra stuga under din semester i Högsby är att du själv väljer hur semestern ska vara. Vill du ha en aktiv semester med utflykter och upplevelser? Eller föredrar du lugnet ”hemma” i stugan med avkoppling och återhämtning på schemat? Du väljer helt själv hur du vill ha din semester i Högsby.

A family with their dog enjoying dinner outside during a stay in a holiday home

Populära semesterhus i Högsby

Loading...

Djurvänliga semesterhus i Högsby

Loading...

Semesterhus med flexibel ankomst i Högsby

Loading...

Om Högsby och upplevelser här

Högsby kommun är beläget i Kalmar län i östra Småland. I kommunen ligger centralorten med samma namn. Utöver det, finner du även tätorterna Berga, Ruda, Fågelfors och Fagerhult. Kommunen ligger inne i landet men här finner du gott om vatten i form av sjöar och åar. Exempelvis Allgunnen, Hultsnäsesjön och Salen

För den som vill fiska under sin semester i Småland finns det utmärkta förutsättningar till insjöfiske i kommunen. I de olika sjöarna finner du bland annat gädda, abborre, gös och brax. Kontrollera vilka regler som gäller för det vatten du vill fiska i, sedan är det bara att njuta av din fiskesemester i Högsby.

Här finns också gott om besöksmål i naturen. Vid Aboda Klints fritids- och äventyrsområde finns alla möjligheter till olika typer av aktiviteter i naturen, bland annat paddling och vandring. Området vid Hornsö ekopark är en viktig del i bevarandet av hotade insekter. Vid Moreravinen, finner du den cirka 25 meter höga stenformationen More Kastell. Ravinen har troligtvis sitt ursprung från istiden och bjuder på säregen natur.

Med hund på semester

På NOVASOL vill vi att HELA familjen ska kunna semestra tillsammans. Det tycker också många utav våra uthyrare. Därför finner du många stugor i Småland som du kan ta med hund till. Och dessutom utan extra kostnad!

Vill du hyra stuga i Högsby med hund, fyller du bara i antal husdjur här på hemsidan. Välj också önskad reseperiod så visas samtliga semesterbostäder som är lediga och du samtidigt kan ta med ditt husdjur till. Smidigt och bra utan att behöva leta hundvakt. 

För alla våra stugor i Sverige – som välkomnar husdjur – kan du ta med upp till två hundar utan extra kostnad. Många gånger går det bra att ta med fler men då behöver vi kontrollera med ägaren först att det är okej. Kontakta oss gärna så kollar vi!

Boka boende i Högsby för semester

Drömmer du om att hyra stuga i Småland för semestern är du välkommen till oss på NOVASOL. Vi är idag ledande inom stugförmedling i Småland med ett brett utbud över hela landskapet. Bland annat i Högsby kommun. Våra egna, lokala medarbetare besöker varje stuga och semesterlägenhet innan uthyrnignen börjar. Detta bland annat för att säkerställa att informationen du ser här på hemsidan stämmer överens med verkligheten. 

Alla våra stugor i Högsby är samtidigt privatägda. Detta gör att du får ett unikt och persnoligt sortiment att välja i. Det ökar också chansen att du hittar en stuga hos oss som passar just dig och dina önskemål. Välkommen att se utbudet och boka favoritboendet i vårt utbud av stugor i Högsby!