Stugor i Vetlanda

Välkommen att hyra stuga i Vetlanda mitt i Småland. Kommunen har framförallt gamla anor och för den historia- och kulturintresserade är Vetlanda en utmärkt utgångspunkt för semestern. Vetlanda är även omgiven av vackra naturreservat med tillhörande vandringsleder samt många fina badmöjligheter.

Passa på att hyra stuga i Vetlanda hos oss på NOVASOL.

A family with their dog enjoying dinner outside during a stay in a holiday home

Populära semesterhus i Vetlanda

Loading...

Djurvänliga semesterhus i Vetlanda

Loading...

Semesterhus med flexibel ankomst i Vetlanda

Loading...

Vetlanda – bad, fiske och golf

När du väljer att hyra stuga i Vetlanda hos oss på NOVASOL har du bland annat närhet till både avkoppling och aktiveter. För den som vill njuta sommaren genom svalkande bad finns det många badmöjligheter som passar både vuxna och barn. 

Utöver många fina badmöjligheter är Vetlanda berikat med många fina fiskeställen. I sjöarna finns det gott om gädda, abborre och gös för att nämna några. Besök gärna Vetlandas turistbyrå för att få mer information om fiskekort och vad som gäller i de många sjöarna som ligger i kommunen.

I omgivningarna kring Vetlanda finns det många vackra naturreservat med tillhörande vandringsstråk. Ett av dem är Trollebo Portar & Helevetes Håla vars namn väcker uppmärksamhet. I naturreservatet kan du njuta av härlig natur, vandringsleder och stigar samt uppleva en av Smålands mest utvecklade skuror som är drygt fyra km lång.

Ni hittar också mängder av elljusspår om ni blir sugna på en löpetur eller en skidtur under snörika vintrar.

Kanske är det golf som istället lockar? Här kan du spela golf på Vetlanda Golfklubb men det finns även andra golfalternativ en bit utanför orten, såsom Ramkvilla golfklubb som ligger i en fantastisk miljö.

En resa tillbaka i tiden

Att hyra stuga i Vetlanda är en utmärkt utgångspunkt för den kultur- och historieintresserade. Här kan du ta del av natur- och kulturarv och ett besök på Vetlanda Museum är ett måste. Här kan du bland annat uppleva konst från ortens konstnärer och mineraler från den lokala omgivningen. 

Området är också berikat med många historiska sevärdheter. Den kanske mest kända är Hultaby slottsruin som kan stoltsera med att under 1200-talet anlägga Sveriges första paradtrappa. Det vill säga en entré till borgen som skiljde sig från de närliggande borgarna. Med andra ord ett riktigt skrytbygge i samtidens mått.

För den som vill fortsätta i historiens tecken är Byestads Gravfält värt ett besök. Gravfältet härstammar troligtvis från vikingaritden och omfattar 325 anläggningar och är därmed Smålands största. Många av gravarna är så kallade ryttargravar och har man funnit delar av en hästs utrustning. 

Eller ta med familjen eller vännerna och upptäck Hörnebo Skiffergruva som anses vara ett av Sveriges vackraste dagbrott. Under sommaren anordnas det vanligtvis konserter nere i gruvan.

Aktiviteter i Vetlanda med omnejd

Småland med sin fantastiska natur har många aktiviteter att erbjuda under några dagar i området.

Vi tipsar om några riktigt roliga aktiviteter i Vetlanda med omnejd att testa på:

  • Kleva Gruva. Gå på storslagen upptäcktsfärd i gruvan och testa på att vaska guld i Emån.

  • Gå på promenad genom vackra Illharjen! Tätt på Vetlanda centrum finner ni detta sköna och vackra naturreservat.

  • Zipline Sweden. Upplev adrenalin och höga höjder i en av Europas största Zipline bana. I "Little Rock Lake" kommer ni dessutom hitta fler äventyr att testa på.

  • Skidåkning i Kettilsås! Besöker ni Vetlanda under vintertid så ska ni inte missa Kettilsås. Här hittar ni en skidanläggning med kiosk och café precis i backen. Har ni inte med skidorna eller snowboarden kan ni utan problem hyra detta.

Hyr stuga i Vetlanda hos oss på NOVASOL

En del av oss svenskar kanske förknippar Vetlanda främst med schlagerdrottningen Lena PH men kommunen har otroligt mycket att erbjuda sina besökare. 

På NOVASOL besöker vi varje enskild semesterbostad och går igenom den grundligt innan vi tar in den i vårt sortiment, vilket bidrar till att skapa trygghet hos våra kunder.Vi har stugor och semesterboenden i hela 19 länder i Europa och runtom i Sverige.

Glöm inte bort att kika bland alla våra stugor och semesterboenden i Småland, du hittar dem här!

På NOVASOL tror vi att god och säker service är nyckeln till oförglömliga semesterupplevelser.

Det är därför vi är med dig på hela resan - både före, under och efter - så att du alltid är i säkra händer när du hyr stuga i Vetlanda med omnejd hos NOVASOL.När ni har bestämt er för en av våra stugor i Vetlanda kan ni enkelt genomföra en bokning på vår hemsida eller via telefon.Välkommen!