Stugor i Sävsjö

Välkommen till oss på NOVASOL för att hyra stuga i Sävsjö till din nästa semester i Småland. I både Sävsjö kommun och centralorten med samma namn, har du ofta nära till vacker natur och fina sjöar. Att hyra stuga i Småland är för många synonymt med närhet till sjö och grön natur och Sävsjö utgör inget undantag.

Här finns även flera sevärdheter som till exempel Eksjöhovsgårds slottsruin. Den fascinerande ruinen ligger på en liten ö utanför Sävsjö och kan nås via en gångbro. Den historieintresserade gläds också att veta att området kring Komstad är rikt på fornlämningar och runstenar. Ta en tur till Vallsjö gamla kyrka där två av de mer kända fornlämningarna finns. Den arkitektintresserade gör istället ett besök till Sävsjö sanatorium som är norra Europas största träbyggnad.

A family with their dog enjoying dinner outside during a stay in a holiday home

Populära semesterhus i Sävsjö

Loading...

Djurvänliga semesterhus i Sävsjö

Loading...

Semesterhus med flexibel ankomst i Sävsjö

Loading...

Mitt i Småland

Sävsjö kommun är en del av Jönköpings län och är beläget mitt i Småland. Förutom tidigare nämnda centralort, finns här orterna Vrigstad, Stockaryd och Rörvik. Sjönära Vrigstad är bland annat populärt bland antikintresserade. 

Även om naturen är en given höjdpunkt bland många som väljer att hyra stuga i Sävsjö, är det också en bas för utflykter. Till exempel kan du nå både Växjö och Jönköping då Sävsjö ligger mittemellan de större städerna. Där finner du alla typer av restauranger och butiker samt ett rikt utbud av kultur.

Semester nära sjö

Centralorten Sävsjö ligger inbäddad mellan ett antal mindre sjöar. Direkt vid orten finner du till exempel Eksjöhovgårdssjön, Sävsjön och Skrapstadsjön. Ett stenkast därifrån ligger dessutom den större Vallsjön

Den till ytan största sjön i kommunen, Allgunnen, finner du i de södra delarna av kommunen. Nära sjön ligger till exempel Allgunnaryd och Rörvik. 

Att fiska under en semester i Småland är populärt. I kommunen finns gott om goda möjligheter till fiske på flera olika platser. Kolla upp vilka regler som gäller för det vatten du önskar fiska i, sedan är det bara att kasta ut. Självklart kan en tur med båt också vara uppskattat bland hela familjen, även om inget fiskespö är med.

Boka stuga i Sävsjö för nästa semester

NOVASOL är idag störst på stugförmedling i Småland med ett rikt utbud över hela landskapet. Varje ort har något nytt att upptäcka och på samma sätt har varje stuga sin speciella charm. Då vi inte äger någon av våra stugor, gör detta att utbudet blir varierat – det finns något för alla. Samtidigt besöker våra lokala husrådgivare varje stuga och semesterlägenhet innan uthyrningen börjar. På så sätt vet du att det du ser här på hemsidan stämmer med verkligheten. 

Genom vår sökfunktion kan du själv filtrera utbudet baserat på just dina önskemål. Ska din stuga ligga nära sjö, reser du med hund, ska boendet ha egen båt som ingår? Klicka i valen så visas ett resultat som matchar dina önskemål. Välj också den reseperiod du önskar så visas alla stugor och lägenheter som är lediga då. Du kan sedan boka ditt boende i Sävsjö direkt här online. 

Självklart är du också välkommen att ringa till oss om du har frågor eller önskar hjälp med att boka. Vi hjälper dig gärna när du vill boka din semester med start i någon av våra stugor i Sävsjö.