Stugor i Emmaboda

På NOVASOL hälsar vi dig välkommen att hyra stuga i Emmaboda till din nästa semester i Småland. Emmaboda kommun ligger i Glasriket – ett område som årligen lockar över en miljon besökare. Tätorten Emmaboda kom som järnvägsknut till mellan residensstäderna Kalmar, Växjö och Karlskrona. Därför blev det exakt 57 kilometer till var och en av dessa städer. Till kommunen Emmaboda lockas inte bara besökare av glaskonst. Här kan du också – bland mycket annat – njuta av härlig småländsk natur med vandring i skog samt bad och fiske i sjöar

För att hyra stuga i Emmaboda, är du välkommen att se utbudet här på vår hemsida. Här finner du alla våra lediga stugor i Småland för uthyrning och kan också boka direkt online. Alla stugor och semesterlägenheter har, innan uthyrningen hos oss börjat, besökts av vår egna lokala personal i Småland. Detta för att säkerställa att informationen om varje stuga är korrekt. Om du inte vill boka här på hemsidan, går det självklart bra att också ringa till oss. Vi hjälper dig gärna med att hitta en stuga i Emmaboda som passar just dig. Välkommen!

A family with their dog enjoying dinner outside during a stay in a holiday home

Populära semesterhus i Emmaboda

Loading...

Djurvänliga semesterhus i Emmaboda

Loading...

Semesterhus med flexibel ankomst i Emmaboda

Loading...

Upplev kommunen

Emmaboba ligger i Kalmar län i landskapet Småland. I Emmaboda kommun är tätorten med samma namn också centralort men det finns även ett antal andra tätorter här. Alla med något nytt att upptäcka. Besök till exempel Visselfjärda, vackert beläget vid Kyrksjön. Här ligger också Visselfjärda kyrka bredvid Lyckebyån som rinner vidare ut i sjön. Kyrkan från 1700-talet har bland annat en tillhörande vacker klockstapel av trä. Här finns även Johansfors som vuxit upp kring Johansfors glasbruk. Från Långasjö, strax väster om sjön Törn, kan du ta dig till Moshultamåla som var födelseplatsen för författaren Vilhelm Moberg. I kommunen finner du även Eriksmåla vars marknadsplats har omtalats i Mobergs böcker.

Besöksmål och utflykter

Ett närmast givet besöksmål under en semester i Emmaboda är ett besök till The Glass Factory. Här finner du Sveriges största konstglassamling med ungefär 40 000 föremål från 1700-tal till nutid. Alla är skapade av cirka 50 konstnärer som har arbetat i glas som material. Här finner du utställning men också till exempel föreläsningar och föreställningar såsom glasshower.

Emmaboda ligger som tidigare nämnt också perfekt beläget om du vill ta en utflykt till Kalmar, Växjö och Karlskrona. Småländska Kalmar ligger vackert vid havet och är en riktig sommarstad. Växjö inåt landet bjuder på ett bra utbud av såväl kultur och aktiviteter, som natur, shopping och restauranger. Blekingska Karlskrona är även den en vacker stad vid havet som är väl värd sitt besök.

Boka semesterboende i Emmaboda

För din nästa semester i Glasriket är du varmt välkommen till oss på NOVASOL. Idag är vi glada över att som stugförmedling vara den största leverantören av privatägda, kvalitetsäkrade stugor för uthyrning i Småland. Här på vår hemsida finner du alla stugor och semesterlägenheter vi har för uthyrning. Varje boende har också en egen presentationssida med omfattande information om semesterbostaden. 

Genom vår sökfunktion kan du välja de kriterier som är viktiga för dig när du ska hyra stuga i Småland. Klicka till exempel i om du reser med hund, och/eller om du vill att din stuga ska ligga nära sjö. Är du ute i god tid, hoppas och tror vi att du kommer hitta ditt nästa boende för semestern hos oss på NOVASOL. Kanske blir det någon av våra stugor i Emmaboda?