Stugor i Urshult

Passa på att hyra stuga i Urshult för en härlig semester vid Åsnen i Småland. Här kan du njuta av en härlig semester nära till vacker natur med den stora sjön ständigt i närheten.

Sedan många år tillbaka har vi på NOVASOL arbetat med stuguthyrning i Småland. Idag är vi glada över att kunna erbjuda stugor och semesterlägenheter på en lång rad resmål i landskapet, bland annat Urshult. Vårt kompletta utbud av lediga stugor i Urshult finner du här på vår hemsida. Här bokar du ditt boende direkt online men självklart är du välkommen att också ringa till oss. Vi hjälper dig gärna med att hyra stuga i Urshult och svara på frågor kring vår stugförmedling. Varmt välkommen!

Skog i Småland

Populära semesterhus i Urshult

Loading...

Semester vid Åsnen

Urshult ligger vid Åsnens södra strand i södra Småland. Tätorten är en del av Tingsryds kommun i Kronobergs län. Med en stuga i eller i närheten av orten har du goda möjligheter till att ta del av alla fördelar sjön Åsnen för med sig. Exempelvis det fina fisket då det är en av södra Sveriges största fiskesjöar. Här finner du fiskearter såsom gädda, abborre och gös. Vissa av våra stugor har också egen båt eller båt att hyra – ett sätt att förgylla upplevelsen av sjön lite extra. Kom samtidigt bara ihåg att först kontrollera vilka regler som gäller, till exempel angående fiskekort.

Urshult är för många känt som det småländska äppelriket. Under många år har här odlats äpplen och du finner äppelträd var och varannanstans i området. Den aktive kommer också uppskatta en semester här. I området finner du till exempel gott om vandringsleder och cykelleder. Ta dig ut på exempelvis Åsnen runt eller Banvallsleden.

Bra bas för utflykter

Väljer du att hyra stuga i Urshult, har du dessutom en utmärkt bas för flera utflykter till besöksmål. På mindre än 40 kilometer når du till exempel vackra Korrö hantverksby. Strosa runt i en miljö vars historia sträcker sig flera hundra år tillbaka. Ta en bit mat i restaurangen och njut av den harmoniska atmosfären här vid Ronnebyån som är ett mycket uppskattat besöksmål.

Ta dig även en tur till det större Tingsryd. Hit kommer du på mindre än 15 minuter med bil då det är knappt 11 kilometer mellan orterna. I Tingsryd finner du bland annat service såsom matbutiker.

Boka boende i Urshult för din semester

Att hyra stuga i Småland är ett utmärkt sätt att verkligen få komma nära den svenska naturen under semestern. Detta erbjuder också ett boende i Urshult vid sjön Åsnen. Här på vår hemsida kan du leta fram det boende som passar just dig och dina önskemål. 

Använd filtreringsfunktionen för att få ett resultat som matchar dina behov. Kanske reser du med hund eller som större sällskap? Fyll då till exempel i antal husdjur så visas bara stugor till vilka du kan ta med hund. Lägg även till ”det där lilla extra” som till exempel bastu eller nära sjö. Välkommen att boka din nästa semesterbostad i Småland i vårt utbud av stugor i Urshult!