Stugor i Alvesta

Välkommen att hyra stuga i Alvesta! En semester nära bad, natur och mängder av aktiviteter. Alvesta bjuder inte bara på härlig småländsk natur, utan även en rad olika aktivitetsmöjligheter och besöksmål.

Orten och kommunens läge gör det även till en bra bas för utflykter. Här finns mycket att uppleva under en semester! Ni har bland annat nära till Växjö och mängder av sjöar att planera både fiskeutflykter som badutflykter.

Ta med familjen till en stuga i Alvesta

Populära semesterhus i Alvesta

Loading...

Djurvänliga semesterhus i Alvesta

Loading...

Semesterhus med flexibel ankomst i Alvesta

Loading...

Klassisk knutpunkt

Alvestas historia som järnvägsknutpunkt bidrar till att det också är lätt att ta sig hit. Faktiskt oavsett färdmedel. Läget gör att du med bil lätt kan ta dig hit med bil. Hit kör också mängder av tåg och mellan Stockholm - Malmö är detta en av knutpunkterna.

Alvesta är såväl namnet på kommunen som tätorten med samma namn. I Alvesta kommun ligger även orterna Moheda, Vislanda, Grimslöv, Torpsbruk och Hjortsberga.

Kommunen gränsar till bland annat Växjö kommun vilket gör att du även snabbt kan nå ett ännu större utbud av service, shopping, sevärdheter och aktiviteter. Växjö ligger cirka 20 kilometer från Alvesta och nås enkelt med på bil, buss och tåg.

Sjörika omgivningar

Alvesta tätort ligger på ”toppen” av sjön Salen. I kommunen finns en lång rad sjöar vilket gör det lätt att hyra stuga i Alvesta nära sjö.

Här finns till exempel Femlingen, Rymmen och Stråken. Även den stora sjön Åsnen tar sig in i kommunen. För dig som vill bada, ligger många badplatser utspridda över kommunen. 

Gillar du att fiska under din semester, finns det gott om fina alternativ. Fisk du finner i sjöarna är till exempel gädda, abborre och gös. Kolla vad som gäller för det vatten du vill fiska i (för regler och fiskekort kan ni kontakta turistbyrån) och njut därefter av en fiskesemester i Småland.

Flera av våra stugor i Alvesta har dessutom egen båt. Antingen som ingår, eller som uthyres. Detta står i husbeskrivningen på de olika husen.

Att göra i Alvesta

Det finns gott om aktiviteter och sevärdheter i Alvesta med omnejd. Välkända och historiska Huseby Bruk är ett omtyckt besöksmål. Vackert belägen vid Helige Å kan du här uppleva slottet där tiden stått stilla sedan slutet av 1800-talet.

Här kan man lätt spendera en dag – både stor som liten och fascineras över Huseby Bruks rika arv.

Är du här under rätt datum, anordnas Nordens största julmässa här. Över 30 000 besökare och 170 utställare som visar upp och säljer mat och hantverk. 

Vill du få mer kultur, tar du dig till utställningshallen i Alvesta stationshus. Här finner du utställningar av olika slag året om. 

Den som vill aktivera sig, tar dig iväg på någon av de cykelanpassade vägarna och stigarna i kommunen. Ett uppfriskande sätt att lära känna omgivningen! Vill du promenera finns till exempel västra Sigfridsleden som är en del av den berömda Pilgrimsleden.

Välkommen att hyra stuga i Alvesta

På NOVASOL besöker vi varje enskild semesterbostad och går igenom den grundligt innan vi tar in den i vårt sortiment, vilket bidrar till att skapa trygghet hos våra kunder.Vi har stugor och semesterboenden i hela 19 länder i Europa och runtom i Sverige.

Glöm inte bort att kika bland alla våra stugor och semesterboenden i Småland, ni hittar dem här!På NOVASOL tror vi att god och säker service är nyckeln till oförglömliga semesterupplevelser.

Det är därför vi är med er på hela resan - både före, under och efter - så att ni alltid är i säkra händer när ni hyr stuga i Alvesta med omnejd hos NOVASOL.När ni har bestämt er för en av våra stugor i Småland kan ni enkelt genomföra en bokning på vår hemsida eller via telefon.Välkommen!