Hyra stuga Eksjö

Välkommen at hyra stuga i Eksjö med NOVASOL! Eksjö är perfekt för er som gillar att ha nära till skog och vacker natur under semestern. Det finns mängder av sjöar i kommunen. Spendera dagarna vid sjön, skogen eller på olika utflykter och kom hem till en av våra många stugor i Eksjö med omnejd under er semester.

Här finns också gott om upplevelser i form av kultur och historia. Strosa runt bland alla de vackra trähusen när du går genom stadens centrum. Många av dem uppfördes för flera hundra år sedan och är idag kulturminnesmärkta. Det känns som att vandra i en annan tidsepok bland dessa fantastiska och välbevarade hus.

Bo nära sjö med en stuga i Eksjö

Populära semesterhus i Eksjö

Loading...

Djurvänliga semesterhus i Eksjö

Loading...

Semesterhus med öppen spis i Eksjö

Loading...

Semesterhus med flexibel ankomst i Eksjö

Loading...

Trästaden Eksjö – över 600 år

Centralorten Eksjö är ett välkänt besöksmål bland turister. Det är en av Sveriges bäst bevarade trästäder. Stadskärnan är förklarad som byggnadsminne och runt 50 fastigheter är skyddade som kulturminne. 

År 2003 firade Eksjö 600 år så det är lätt att förstå att man här bär på en rik historia.

Staden brann ner på 1500-talet viket gör att den stad ni njuter av idag är minnen från mer än fyra sekler. Passa på att gå en stadsvandring för att verkligen komma nära och uppleva trästaden Eksjö.

Upptäck kommunen

Eksjö kommun är belägen i de norra delarna av Småland. Utöver centralorten med samma namn som kommunen, finns det flera andra orter här att besöka. Längst österut, vid gränsen mot Vimmerby kommun, finner ni Mariannelund. Orten har fått sitt namn på världskartan mycket tack vare Astrid Lindgren och hennes Emil i Lönneberga.

I Vimmerby hittar ni även "Astrid Lindgrens värld" som är en fantastisk upplevelse för de mindre och kanske också de äldre som känner till de olika historierna från Astrids universum. Under sommaren är det teater och fullt ös i denna park.

Mariannelund omnämndes i Emil ett antal gånger och när böckerna blev film fick orten med omnejd agera inspelningsplats. Bara en kort bit härifrån, ligger också Katthult.

En annan tätort i kommunen är Ingatorp. Här får du en ordentlig portion historia bland annat genom Tiondeboden från början av 1200-talet. Den lilla kyrkboden är nämligen Sveriges äldsta profana träbyggnad och den näst äldsta träbyggnaden vi har.

Experter har daterat Tiondeboden till någon gång mellan 1219-1239. Ingatorp bjuder även på både bad och fiske tack vare Ingatorpssjön.

I kommunen ligger också Hult, Hjältevad och Bruzaholm. I det sistnämnda startades "Bruzaholms Bruk" 1660 och är Sveriges äldsta järnbruk som fortfarande är i bruk.

Sjöliv med bad och fiske

Om ni vill fiska under er semester i Eksjö finns här utmärkta förutsättningar. Detta oavsett om ni är sportfiskare eller bara på hobbynivå.

Kommunen erbjuder ett 40-tal sjöar där ni kan fiska med fiskekort. Fiske efter gädda, abborre och mört är vanligt men även brax och sutare finns. Dessutom finner ni även gös och regnbåge i sjön Solgen.

I sjöar som Mycklaflon och Södra Vixen finner ni ett mycket bra bestånd av abborre men kan även fånga en gädda eller två. Likt alla andra platser för fiske i Sverige, rekommenderar vi att ni först kontrollerar fiskereglerna för respektive vatten ni vill fiska i, innan ni sätter igång.

Mycklaflon är en fantastisk sjö som också är värd att ta ett dopp i under de lite varmare dagarna. Vattnet är mycket klart i denna sjö.

Varför hyra stuga i Eksjö med omnejd hos NOVASOL?

På NOVASOL besöker vi varje enskild semesterbostad och går igenom den grundligt innan vi tar in den i vårt sortiment, vilket bidrar till att skapa trygghet hos våra kunder.Vi har stugor och semesterboenden i hela 19 länder i Europa och runtom i Sverige.

Glöm inte bort att kika bland alla våra stugor och semesterboenden i Småland, ni hittar dem här!På NOVASOL tror vi att god och säker service är nyckeln till oförglömliga semesterupplevelser.

Det är därför vi är med er på hela resan - både före, under och efter - så att ni alltid är i säkra händer när ni hyr stuga i Eksjö med omnejd hos NOVASOL.

När ni har bestämt er för en av våra stugor i Eksjö kan ni enkelt genomföra en bokning på vår hemsida eller via telefon.Välkommen!