Hyra stuga Älmhult

Välkommen att hyra stuga i Älmhult med oss på NOVASOL! 

Älmhult ligger i Kronobergs län i Småland och tätt på gränsen mellan Småland och Skåne. Många kanske ser Älmhult som en liten by mitt ute i ingenstans, eller kanske inte ens har hört talas om orten tidigare. Tack vare IKEA har orten blivit känd som ”hjärtat av IKEA” över hela världen.

Om du väljer att hyra stuga i Älmhult kommer du däremot att märka att den lilla orten erbjuder väldigt mycket mer än ”bara” IKEA. Ni bor tätt på ett flertal städer som bara ligger en kort bilresa bort. Växjö och Kristianstad ligger både cirka timmen bort i diverse färdriktningar. Med tåget tar du dig snabbt och enkelt till Malmö.

Här finner ni också vacker natur bland sjöar och skogar.

Sjön Möckeln i Älmhult

Populära semesterhus i Älmhult

Loading...

Djurvänliga semesterhus i Älmhult

Loading...

Semesterhus med flexibel ankomst i Älmhult

Loading...

Sjö och skog

Från våra stugor i Älmhult har ni nära till både sjö och skog. Älmhults största sjö heter Möckeln och ger er möjlighet att bada, fiska eller ta en härlig båttur under er semester. Om ni tycker om att fiska kan ni med lite tur få en abborre, gädda eller gös på kroken. 

Gå på konstrunda och vandra i den vackra trädgården vid Möckelsnäs och avsluta med en god lunch på restaurangen.

I Älmhults omnejd finns flera vattendrag. Skånes och Kronobergs största vattendrag "Helge å" rinner genom kommunen. Vi kan rekommendera att utforska ån genom att hyra en kanot och ta sig fram i sin egen takt.

Det finns även flera naturreservat i Älmhults kommun. Vakö myr och Stenbrohult är bara några exempel. Här kan ni utforska naturen och gå på märkta stigar och leder. Några andra natur- och kulturområden som finns är Linnés Råshult, Haganäsparken och Bökhults hagar.

Det som kanske är mest känt är Linnés Råshult som är Carl von Linnés födelseort. Hit kan ni ta er med bil, cykel eller med buss. Genom att hyra stuga i Älmhult kan ni besöka Råshult och drömma er tillbaka till 1700-talets landskap och trädgårdar.

Hjärtat av IKEA

I Älmhult kan ni dessutom besöka det första IKEA varuhuset som idag är IKEA Museum. Det är Nordeuropas största museum för design och inredning. Här kan ni vandra mellan de olika decennierna och återuppleva hemmen från förr som inspirerats av IKEA och deras populära design.

Världens största IKEA sortiment finns dessutom i Älmhults varuhus. När du hyr en stuga i Älmhult måste ni även passa på att besöka IKEA Fynd som har ett varierande sortiment där ni ständigt kan hitta nya fynd till ert hem.

Varför hyra stuga i Älmhult med omnejd hos NOVASOL?

Genom att hyra stuga i Älmhult får ni en bra utgångspunkt för att njuta av både Småland och Skåne under er semester.

På NOVASOL besöker vi varje enskild semesterbostad och går igenom den grundligt innan vi tar in den i vårt sortiment, vilket bidrar till att skapa trygghet hos våra kunder.Vi har stugor och semesterboenden i hela 19 länder i Europa och runtom i Sverige.

Glöm inte bort att kika bland alla våra stugor och semesterboenden i Småland, du hittar dem här!På NOVASOL tror vi att god och säker service är nyckeln till oförglömliga semesterupplevelser.

Det är därför vi är med dig på hela resan - både före, under och efter - så att du alltid är i säkra händer när du hyr stuga i Älmhult med omnejd hos NOVASOL.

När ni har bestämt er för en av våra stugor i Älmhult kan ni enkelt genomföra en bokning på vår hemsida eller via telefon.Välkommen!