Stugor i Fröseke

Hyr stuga i Fröseke för din nästa semester i Småland och upplev vacker småländsk idyll. Här kan du bland annat njuta av Uvasjön som ligger mitt i byn och erbjuder bra fiskemöjligheter, badplats med brygga och en härlig grillplats.

Semester i Fröseke, Småland

Populära semesterhus i Fröseke

Loading...

Djurvänliga semesterhus i Fröseke

Loading...

Beläget mitt i Glasriket

Byn Fröseke ligger i Kronobergs län i Uppvidinge kommun. Genom att hyra en stuga i Fröseke semestrar du mitt i det välkända Glasriket. Du kan besöka något av glasbruken, handla glas i någon av hyttorna, eller varför inte testa på att blåsa glas själv? Här finns även andra roliga aktiviteter i glasets tecken, bland annat glasutställningar, museum och shopping. I Fröseke kan man fortfarande betrakta minnen av Kronofors glasbruk och spegelfabrikerna, dock är området inte bara känt för sitt glas utan också för sina möbler. I Fröseke har man tillverkat möbler enda sedan 1800-talet och gör så än idag.

Fröseke kännetecknas även av sin idylliska natur. Alsterån rinner rofyllt genom hela byn och mynnar ut i den vackra sjön Uvsjön. Är du fiskeintresserad kommer du att under din semester i Fröseke bland annat kunna fiska öring, se bara till att köpa fiskekort! Om du vill njuta av den vackra naturen finns det fina promenadstråk längs såväl sjön som Alsterån. Det finns även ett naturreservat i utkanten av byn med vandringsled genom Hinkaryds urskog.

Nära sjö och natur

Se och göra runt omkring

Det finns flera anledningar att spendera sin semester i någon av våra stugor i Småland. Från Fröseke tar det ungefär en timme med bil till Växjö och 45 minuter till Kalmar. Om ni inte har bil finns det bra kollektiva förbindelser inom kommunen och även till bland annat Nybro och Växjö.

Genom att hyra stuga i Fröseke kan du ta en dagsutflykt till Växjö och uppleva stadsliv, ta en shoppingrunda och njuta av en smakrik shoppinglunch på någon av restaurangerna. I Kalmar finns det massor av roliga aktiviteter, speciellt för barnen. Ni kan besöka Kalmar slott, något av museerna eller bara koppla av på någon av badstränderna och njuta av närheten till havet.

Boka boende i Fröseke hos NOVASOL

Som ledande stugförmedling i Småland har NOVASOL ett brett utbud av stugor till uthyrning. För att vara säkra på att våra boenden håller kvalitén besöker vi alltid alla våra boenden innan de kommer in i vårt utbud. Detta gör att du tryggt och säkert kan hyra stuga i Fröseke här på vår hemsida.

Vårt Trygghetspaket ingår alltid helt utan extra kostnad när du gör en bokning hos oss. Trygghetspaketet innebär bland annat att du kan avboka din resa om du skulle bli sjuk eller arbetslös så att du inte har möjlighet att bo i din stuga.

Är du ute efter att hyra stuga i Fröseke kan du gör en sökning här på vår hemsida eller ringa till oss så hjälper vi dig att hitta en stuga som passar just dig!Välkommen till NOVASOL och våra stugor i Fröseke!