Stugor i Ljungby

Kom nära Smålands sjörike genom att hyra stuga i Ljungby! Området är en del av Smålands stora, vackra sjörike. I närheten av våra stugor i Ljungby finns 178 sjöar och vattendrag, ett paradis för sportfiskare, vandringsentusiaster och för dig som gillar friluftslivet.

Stugor Ljungby

Populära semesterhus i Ljungby

Loading...

Djurvänliga semesterhus i Ljungby

Loading...

Semesterhus med flexibel ankomst i Ljungby

Loading...

Fiske och aktiviteter

Den stora sjön Bolmen, som ligger väster om Ljungby, är Sveriges 10:e största med en areal på 184 kvadratkilometer. Här hittar ni Bolmsö, mitt i sjön, dit du kan köra med bil från Tannåker. Du når Bolmen och Bolmsö bekvämt när du väljer en av våra stugor i Ljungby.

Bolmen är vida känt för sitt fantastiska och mångsidiga fiske. Här har riktiga monstergäddor och storgösar fångats och vem vet vilka fiskar som lurar i denna sjö?

Bra fiske och härliga badmöjligheter hittar ni också i de andra närliggande sjöarna såsom Kösen, Vidöstern, Flåren och Furen. Kanske ligger nästa äventyr bara runt knuten?

Genom att hyra stuga i Ljungby med omnejd får du dessutom ofta tillgång till egen båt. Kom samtidigt ihåg att alltid kontrollera vilka regler som gäller för respektive fiskevatten innan du kastar i kroken.

Ljungby erbjuder shopping, restauranger och flera aktiviteter. Lagan-ån flyter igenom Ljungby stad där du har fina promenadvägar och passerar Ljungbergmuseet som visar en stor del av Sven Ljungbergs alster.

På Gamla Torg i Ljungby får ni en bild av hur Ljungby såg ut i början av 1800-talet. Här finns några av Ljungbys äldsta hus samlade och i dem kan du besöka konsthantverkare, museum och gästgivare-gården. Sagomuseet i Ljungby är Sagobygdens hjärta, ett spännande museum för stora och små besökare.

Du som vill se älg har möjlighet att besöka Laganlands Älgpark och Elinge Älgpark. Söder om Ljungby i Markaryd kommun hittar ni även Smålandet, där ni kan åka på älgsafari.

Stugor i Ljungby med NOVASOL

På NOVASOL har vi jobbat med stugförmedling sedan 1968 och är stolta över att idag vara Sveriges största förmedling av privatägda stugor.

Vi besöker varje enskild semesterbostad och går igenom den grundligt innan vi tar in den i vårt sortiment, vilket bidrar till att skapa trygghet hos våra kunder.Vi har stugor och semesterboenden i hela 19 länder i Europa och runtom i Sverige.

Glöm inte bort att kika bland alla våra stugor och semesterboenden i Småland, du hittar dem här!

På NOVASOL tror vi att god och säker service är nyckeln till oförglömliga semesterupplevelser.

Det är därför vi är med dig på hela resan - både före, under och efter - så att du alltid är i säkra händer när du hyr stuga i Ljungby med omnejd hos NOVASOL.

Varmt välkommen!