Stugor i Agunnaryd

Välkommen att hyra stuga i Agunnaryd för din nästa semester i Småland. För många är Agunnaryd känt för A:et i IKEA men under en semester här kommer du upptäcka att orten har mycket att erbjuda sina besökare. Här bjuds du på vacker småländsk natur och har samtidigt en bra bas för utflykter. 

Boka din stuga direkt här på hemsidan eller genom att ringa till oss. Vi har arbetat med stuguthyrning i Småland sedan flera decennier tillbaka och är glada över att erbjuda ett brett utbud för dig att välja mellan. Bland annat, finner du trevliga alternativ i vårt sortiment av stugor i Agunnaryd – välkommen!

A family with their dog enjoying dinner outside during a stay in a holiday home

Populära semesterhus i Agunnaryd

Loading...

Djurvänliga semesterhus i Agunnaryd

Loading...

Historien om IKEA samt besöksmål

Småländska Agunnaryd ligger i Ljungby kommun i Kronobergs län. Som tidigare nämnt så står alltså Agunnaryd för en av bokstäverna i världskända IKEA. Hela namnet är skapat efter Ingvar Kamprad Elmtaryd Agunnaryd. Företagets historia började 1943 som en mindre postorderfirma i Agunnaryd och utgick då från gården Älmtaryd (då Elmtaryd). Verksamheten flyttades 10 år senare till Älmhult där du idag kan besöka varuhus som IKEAs museum. Älmhult är ett trevligt besöksmål för dig som ska hyra stuga i Agunnaryd och nås cirka 30 minuter med bil.

Ett annat besöksmål från en av alla stugor i Agunnaryd är Ljungby, huvudorten i kommunen med samma namn. Här kan du bland annat shoppa, gå på restaurang och besöka muséum. Ljungby når du cirka 19 km nordväst om Agunnaryd. Vill du besöka en större stad, ligger annars Växjö bara 58 km från Agunnaryd och kan därför nås med mindre än en timmas bilkörning. Växjö, med vackra Växjösjön mitt i staden, har ett trevligt kulturutbud och mycket att erbjuda sina besökare.

Upplevelser i natur

Som många andra resmål i Småland bjuder orten sina besökare på en semester i vacker natur. Här kan du också aktiver dig i naturen genom bland annat cykling, vandring, bad och fiske. Vill du paddla kanot, går leden Helge å genom orten. Eftersom leden är relativt enkel passar den bra för barnfamiljen som vill paddla tillsammans. Utgångspunkt tar du då i antingen Ryssby eller Virestad. Vill du bo nära sjö och kanske fiska under semestern, finns flera sjöar i närheten av Agunnaryd. Som exempel, finns här Stensjön och Möckeln men också Ryssbysjön en bit bort. Närmast ligger dock Agunnarydsjön där du också har Agunnaryd badplats. Skulle din stuga inte ha båt inkluderat, finns båtuthyrning på orten.

Boka boende i Agunnaryd

Hos NOVASOL kan du hyra stuga i Småland på en lång rad orter. Som landskapets ledande stugförmedling är vi glada över att kunna erbjuda en stor variation av unika stugor. Alla våra semesterbostäder är privatägda vilket gör utbudet unikt och varierat. Samtidigt besöker våra egna lokala medarbetare varje stuga innan den tas in i sortimentet. 

Du finner vårt kompletta utbud av lediga stugor i Agunnaryd här på vår hemsida. Du kan också boka boende här direkt online. Självklart är du också varmt välkommen att ringa till oss om du få hjälp med att genomföra din bokning. Vi svarar gärna på frågor kring stuguthyrning och hjälper dig inför din semester. Välkommen till NOVASOL och våra stugor i Agunnaryd.