Stugor i Gränna

Välkommen till polkagrisarnas mecka och våra stugor i Gränna!

Njut av läskande polkagrisar, vackra småländska omgivningar och minnen från svunna tider under din vistelse. Även om Gränna är mest känt för sina sötsaker kommer du att märka att här finns massor att upptäcka!

Närhet till Vättern från våra stugor i Gränna

Populära semesterhus i Gränna

Loading...

Semesterhus med flexibel ankomst i Gränna

Loading...

Med Vättern och Visingsö som granne

Tätorten Gränna ligger i norra delen av Jönköpings kommun, vid Vätterns östra strand mittemot vackra Visingsö. På grund av läget är en stuga i Gränna en utmärkt bas för att uppleva Småland under din semester.

Speciellt på sommaren fylls Gränna med turister för att njuta av de vackra omgivningarna då färjetrafiken till Visingsö utgår härifrån.

Visingsö är Vätterns största ö och brukar kallas Vätterns pärla. Om du vill besöka ön går det täta turer ut till Visingsö varje dag och turen tar cirka 25 minuter. Under ett besök på ön kan du bland annat njuta av sagolik natur, historiska minnesmärken och härliga stränder.

Känt för sina sötsaker

Ett tydligt vårtecken är när de första polkagriskoken sätts igång och det sprids en ljuvlig doft över Grännas charmiga kullerstensgator. Här finns ungefär ett dussin bagerier och flera av kokerierna har öppet året om. Få en inblick i hur de smaskiga polkagrisarna tillverkas. Det är ett hantverk utöver det vanliga, som är fascinerande att titta på. Dessutom otroligt gott att smaka på!

I Gränna tillverkas polkagrisar i alla tänkbara smaker, allt från klassikerna till mer spännande smaker, det är bara fantasin som sätter stopp. Den rödvita polkagrisen är klassikern.

Mer än bara polkagrisar

Även om orten är mest känt för sina polkagrisar finns det flera anledningar till att det är så många som väljer att spendera sin semester i en av våra stugor i Gränna. Närheten till vattnet och den vackra naturen lockar många semesterfirare, men även ortens intressanta kultur och historia.

Visingsö var centrum för den svenska kungamakten på 1100- och 1200-talet vilket gör att var du än vänder dig finns det en skymt av tiden som en gång var.

Inte långt från Gränna ligger Jönköping, vilket gör att du lätt kan ta dagsutflykter för att upptäcka andra härliga delar av Småland. Längs Vätterns södra strand finns mängder av härligheter, allt från stadspuls till mat- och naturupplevelser.

Boka en av våra stugor i Gränna

På NOVASOL besöker vi varje enskild semesterbostad och går igenom den grundligt innan vi tar in den i vårt sortiment, vilket bidrar till att skapa trygghet hos våra kunder.Vi har stugor och semesterboenden i hela 19 länder i Europa och runtom i Sverige.

Glöm inte bort att kika bland alla våra stugor och semesterboenden i Småland, ni hittar dem här!På NOVASOL tror vi att god och säker service är nyckeln till oförglömliga semesterupplevelser.

Det är därför vi är med er på hela resan - både före, under och efter - så att ni alltid är i säkra händer när ni hyr stuga i Gränna med omnejd hos NOVASOL.När ni har bestämt er för en av våra stugor i Gränna kan ni enkelt genomföra en bokning på vår hemsida eller via telefon.

Välkommen!