Stugor i Aneby

Välkommen till norra Småland och våra stugor i Aneby. Här bjuds du in till en semester med närhet till fantastisk natur men också spännande attraktioner. Eller vad sägs om Sveriges enda pyramid? Upptäck allt vad Aneby har att erbjuda med någon av våra stugor i området som utgångspunkt.

Med en stuga i Småland har du en bra bas för att ta semestern precis dit du vill. Ska den vara fylld av aktiviteter och utflykter? Eller vill du bara ta det lugnt och njuta av en semester med nära och kära ”hemma”? Valet är ditt och det är också valet av stuga. På NOVASOL äger eller bygger vi inga stugor själva (även om vi besöker och har avtal med alla i vårt utbud). Detta gör att du som ska boka får ett unikt och personligt utbud att välja i. Genom att filtrera din sökning, kan du få förslag som matchar just det du önskar för ditt boende under semestern – välkommen!

Feriehus og hytte i Småland

Populära semesterhus i Aneby

Loading...

Semester på det Småländska höglandet

Aneby kommun delar namn med dess centralort. Kommunen ligger i Jönköpings län i Smålands landskap. Utöver centralorten finner du två andra tätorter i kommunen: Sundhultsbrunn och Frinnaryd. Ungefär hälften av kommunens invånare bor i Aneby. 

Aneby och Anebybygden har benämnts på olika sätt genom åren. Bland annat genom att kallas ”Lilla Norrland”. Detta tack vare naturen här med höga kullar och bergdalar. Området ligger också i vad som kallas Småländska höglandet. Den del av det Sydsvenska höglandet som ligger i Småland.

Upplevelser och aktiviteter

Väljer du att hyra stuga i Aneby ska du inte förvänta dig en semester på stränder där man får leta efter plats att lägga handduken, eller en shoppinggata där du får använda armbågarna att ta dig fram. Med det inte sagt att du inte kan få en upplevelserik semester här – tvärtom! Din semester i Aneby blir precis vad du gör den till. Har finns utmärkta möjligheter till en härlig semester i naturen men också möjlighet att ta del av attraktioner. Beundra till exempel Stalpet, södra Sveriges högsta vattenfall. Se Sveriges enda pyramid vid Stjärneborgs slott. Ta del av det genuina Småland i kulturreservatet Åsens by. Eller besök något av traktens muséum. 

Strax öster om orten Aneby når du Askeryd. Här finner du, förutom det röda stenbrottet (vars sten bland annat användes till att bygga Hiroshima-monumentet i Tokyo), Askeryds kyrka. Stanna till vid denna kyrka från 1500-talet och beskåda de målningarna inuti. 

Vill du semestra i Aneby nära sjö, finns flera fina alternativ i området. Här finns bland annat Assjön, Anebysjön, Skärsjösjön och Ralången. Som du märker har en semester i Aneby mycket att erbjuda. Då har vi inte ens hunnit nämna den Anebyleden – den 78 kilometer leden som har gott om smultronställen längs med vägen.

Boka boende i Aneby för semestern

På NOVASOL har vi arbetat med stugförmedling i Småland sedan många år tillbaka. Vår historia med stuguthyrning överlag började faktiskt så långt tillbaka som 1968. Genom åren har vi utvecklat vårt utbud, mycket baserat på vad våra gäster efterfrågar. Idag finner du som vill boka boende hos oss ett stort och varierat utbud, bland annat flera fina alternativ i Aneby. För att hyra stuga i Aneby, väljer du helt enkelt den period du önskar resa. Då visas samtliga stugor som är lediga under önskad period. Du kan boka din stuga direkt här på hemsidan eller genom att ringa till oss. Vi hjälper dig gärna när du vill boka, eller har frågor om, någon av våra stugor i Aneby.