search

Stugor i Ljungby för uthyrning

Kom nära Smålands sjörike genom att hyra stuga i Ljungby

I Ljungby, där Småland möter världen, finner du allt från natur och kultur till härliga stugor för uthyrning.

Området är en del av Smålands stora, vackra sjörike. I närheten av våra stugor i Ljungby finns 178 sjöar och vattendrag, ett paradis för sportfiskare, vandringsentusiaster och för dig som gillar friluftslivet.

 

Stugor Ljungby

 

Fiske och attraktioner

Den stora sjön Bolmen, som ligger väster om Ljungby, är Sveriges 10:e största med en areal på 184 kvadratkilometer. Här hittar ni Bolmsö, mitt i sjön, dit du kan köra med bil från Tannåker. Du når Bolmen och Bolmsö bekvämt när du väljer en av våra stugor i Ljungby.

Bolmen är vida känt för sitt fantastiska och mångsidiga fiske. Här har riktiga monstergäddor och storgösar fångats och vem vet vilka fiskar som lurar i denna sjö?

Bra fiske och fina bad hittar ni också i de andra närliggande sjöarna såsom Kösen, Vidöstern, Flåren och Furen. Kanske ligger nästa äventyr bara runt knuten? Genom att hyra stuga i området får du ofta tillgång till egen båt. Kom samtidigt ihåg att alltid kontrollera vilka regler som gäller för respektive fiskevatten innan du kastar i kroken.

Ljungby erbjuder shopping, restauranger och flera aktiviteter. Laganån flyter igenom Ljungby stad där du har fina promenadvägar och passerar Ljungbergmuseet som visar en stor del av Sven Ljungbergs alster.

På Gamla Torg i Ljungby får ni en bild av hur Ljungby såg ut i början av 1800-talet. Här finns några av Ljungbys äldsta hus samlade och i dem kan du besöka konsthantverkare, museum och gästgivaregården. Sagomuseet i Ljungby är Sagobygdens hjärta, ett spännande museum för stora och små besökare.

Du som vill se älg har möjlighet att besöka Laganlands Älgpark och Elinge Älgpark. Söder om Ljungby i Markaryd kommun hittar ni även Smålandet, där ni kan åka på älgsafari.

Stugor i Ljungby med NOVASOL

På NOVASOL har vi jobbat med stugförmedling sedan 1968 och är stolta över att idag vara Sveriges största förmedling av privatägda stugor.

Vi besöker varje enskild semesterbostad och går igenom den grundligt innan vi tar in den i vårt sortiment, vilket bidrar till att skapa trygghet hos våra kunder.
Vi har stugor och semesterboenden i hela 19 länder i Europa och runtom i Sverige.

Vi är också glada för att kunna erbjuda många stugor i Ljungby med omnejd för uthyrning.

Här på vår hemsida hittar du ett stort utbud av stugor och semesterhus för uthyrning.

Om du vill hyra stuga i Småland gör du det tryggt genom oss. Detta då vi besiktar alla objekt innan de tas in i sortimentet och du får även ett förmånligt trygghetspaket med din bokning.

När ni har bestämt er för en av våra stugor i Ljungby kan ni enkelt genomföra en bokning på vår hemsida eller via telefon.

Varmt välkommen till oss för att hyra stuga i Ljungby, övriga Sverige och Europa!