search

Stugor i Gränna

Välkommen till polkagrisarnas mecka

Hyr stuga i Gränna för din nästa semester i Småland och njut av läskande polkagrisar, vackra småländska omgivningar och minnen från svunna tider. Även om Gränna är mest känt för sina sötsaker kommer du att märka att här finns massor att upptäcka!

Med Vättern och Visingsö som granne

Tätorten Gränna ligger i norra delen av Jönköpings kommun, vid Vätterns östra strand mittemot vackra Visingsö. På grund av läget är en stuga i Gränna en utmärkt bas för att uppleva Småland under din semester. Speciellt på sommaren fylls Gränna med turister för att njuta av de vackra omgivningarna då färjetrafiken till Visingsö utgår härifrån.

Visingsö är Vätterns största ö och brukar kallas Vätterns pärla. Om du vill besöka ön under din semester i Gränna, vilket nästan är ett måste, går det täta turer ut till Visingsö varje dag och det tar ungefär 25 minuter att komma ut dit. Under ett besök på ön kan du bland annat njuta av sagolik natur, historiska minnesmärken och härliga stränder.

Närhet till Vättern från våra stugor i Gränna

Känt för sina sötsaker

Ett tydligt vårtecken är när de första polkagriskoken sätts igång och det sprids en ljuvlig doft över Grännas charmiga kullerstensgator. Här finns ungefär ett dussin bagerier och flera av kokerierna har öppet året om vilket gör att du när som helst på året kan hyra stuga i Gränna och få en inblick i hur de smaskiga polkagrisarna tillverkas. Det är ett hantverk utöver det vanliga, som är fascinerande att titta på, och otroligt gott att smaka på!

I Gränna tillverkas polkagrisar i alla tänkbara smaker, allt från klassikerna till mer spännande smaker, det är bara fantasin som sätter stopp. Den rödvita polkagrisen är en klassiker som gör att det börjar vattnas i munnen av bara tanken!

Mer än bara polkagrisar

Även om orten är mest känt för sina polkagrisar finns det flera anledningar till att det är så många som väljer att spendera sin semester i en av våra stugor i Gränna. Närheten till vattnet och den vackra naturen lockar många semesterfirare, men även ortens intressanta kultur och historia. Visingsö var centrum för den svenska kungamakten på 1100- och 1200-talet vilket gör att var du än vänder dig finns det en skymt av tiden som en gång var.

Inte långt från Gränna ligger Jönköping, vilket gör att du lätt kan ta dagsutflykter för att upptäcka andra härliga delar av Småland. Längs Vätterns södra strand finns mängder av härligheter, allt från stadspuls till naturupplevelser. I en av våra stugor i Småland kan du vara säker på att du får en semester fylld med underbara upplevelser.

Boka boende i Gränna hos NOVASOL

Vi på NOVASOL har arbetat med stugförmedling i Småland i flera år och har idag ett stort utbud av stugor i området. För att kunna erbjuda en ännu större och bättre stuguthyrning i området åker vår egen personal runt löpande för att ta in nya stugor i Småland. Innan vi tar in en stuga i vårt utbud besöker vi alltid boendet för att säkerställa kvalitén och ser till så att den information du ser här på hemsidan stämmer överens med verkligheten. Detta gör att du tryggt och säkert kan hyra stuga i Gränna här på vår hemsida.

Att hyra stuga i Gränna hos NOVASOL har sina fördelar. Bland annat ingår vårt Trygghetspaket utan extra kostnad när du gör en bokning. Detta innebär bland annat att du kan avboka din resa om du skulle bli sjuk eller arbetslös så att du inte har möjlighet att resa. Vi hoppas att du hittar en stuga som passar just dig! Gör en sökning på hemsidan redan nu för att hitta din stuga i Gränna. Välkommen till NOVASOL och våra stugor i Gränna!