search

Stugor vid Bolmen för uthyrning

Välkommen att hyra stuga vid Bolmen och på Bolmsö för en avkopplande semester i Småland

Den vackra sjön Bolmen, kantad av djupa, tysta skogar, är Sveriges 10:e största insjö med en areal på cirka 184 kvadratkilometer. Sjön har närmare 300 öar där den största av dem är Bolmsö som är förbunden med fastlandet via en bro på ena hållet (Tannåker) och på andra hållet via en färja (avgiftsfri). Sjön är belägen i Småland och går in i såväl Hallands som Kronobergs och Jönköpings län.

Hyr stuga vid Bolmen

Ett paradis för fiskaren

Bolmen är ett fiskeparadis av sällan skådat slag, hit vallfärdar fiskare från hela Europa. Genom att hyra stuga här får du ofta tillgång till egen båt och fisketips, så att du får bästa förutsättningar att uppfylla fiskedrömmen.

De vanligaste fiskarterna för sportfiskare är gädda, gös och abborre men även ål, sik, lake, sutare och öring kan fångas i sjön. Bolmen kallas även i folkmun för storgäddans sjö, här har många riktiga krokodiler fångats. Väljer du att ta med egen båt när du hyr en av våra stugor vid Bolmen finns ett väl utvecklat rampsystem för sjösättning, exempelvis i Bolmstad Hamn som ligger på västra sidan av Bolmen och i Tannåker finns bra ramper. Självklart finns det fler möjligheter till sjösättning, många nära de flesta av våra stugor vid Bolmen. Om du ska fiska i Bolmen, eller någon annanstans, vill vi först be dig att kontrollera fiskereglerna innan du kastar i spöet.

Turistbyrån kan lämna information om var ni kan hyra båtar och motorer eller boka en fiskeguidetur. Varje år under juli månad anordnas Bolmendagen då många aktiviteter erbjuds runt sjön. Passa på att hyra stuga på Bolmsö, då har du en central utgångspunkt för dina äventyr. Förutom natur och fiske och underbara bad kan du göra långa båtturer, gå i land och bada eller fiska i någon stilla vik. För dig som är intresserad av fågelskådning kan området rekommenderas. Här finns många arter och goda möjligheter att komma naturen riktigt nära.

Det finns även möjligheter till ridning och minigolf för de som önskar. Lanthandel, kaféer och restauranger och antikaffärer hittar ni överallt runt Bolmen.

Uthyrning av stugor vid Bolmen med onlinebokning

Vi på NOVASOL har arbetat länge med stuguthyrning och är idag Sveriges största stugförmedling. Vi är också glada över att kunna erbjuda stugor vid sjön Bolmen för uthyrning. När du bokar din stuga hos oss så ingår vårt Trygghetspaket automatiskt. I detta ingår bland annat avbeställningsskydd. Las mer om detta i våra Hyresvillkor. Vill du hyra stuga i Småland så bokar du alltså tryggt och säkert hos NOVASOL. Hjärtligt välkomna till oss för att hyra stuga vid Bolmen!