Stugor i Klippan

Välkommen till NOVASOL för att hyra stuga i Klippan för semestern. Kommunen består, förutom centralorten med samma namn, av orterna Ljungbyhed, Stidsvig och Östra Ljungby. Med en stuga i Klippan har du närhet till natur med bland annat den populära nationalparken Söderåsen. Klippans läge gör det också till en utmärkt bas för utflykter i det skånska landskapet. 

Här på vår hemsida presenterar vi vårt kompletta utbud av lediga stugor i Klippan. Du kan filtrera resultatet efter de önskemål du har på ditt boende. Exempelvis om du reser med hund och vill att den fyrbenta vännen ska få vara med på semestern. Du bokar sedan den stuga du önskar direkt här online, eller genom att ringa till oss. Vår kundservice står redo att hjälpa dig om du vill boka eller har några frågor kring till exempel våra stugor i Klippan. Välkommen!

Naturskön stugsemester i Klippan, Skåne

Populära semesterhus i Klippan

Loading...

Djurvänliga semesterhus i Klippan

Loading...

Semesterhus med flexibel ankomst i Klippan

Loading...

Historia och kultur

På 1500-talet anlades pappersbruket Klippans Bruk som ortens historia har mycket att göra med. Byn hette från början Åby, men ändrades efter att man byggde ut järnvägsspåren och kunde därför inte tillåta två Åby stationer.

Väljer du som är arkitektintresserad att hyra stuga i Klippan kan ett besök till S:t Petri kyrkan rekommenderas. Kyrkan är omtalad för sin design signerad av arkitekten Sigurd Lewerentz.

Klippan har gott om restauranger och butiker inne i centrum. Strax utanför staden finns även gott om gårdsbutiker. I centrum finns även Klippans konsthall. Här erbjuds det olika typer av utställningar och evenmang under hela året. Strax utanför Klippan ligger Ljungbyhed, här finns härliga utflyktsmål såsom herrevadskloster, ett gammalt kloster med anor från 1100-talet och ett militärmuseum fullt med historiska föremål.

Naturupplevelser med nationalparksbesök

Att hyra stuga i Skåne är ger som regel närhet till härliga upplevelser i naturen. Just här i Klippan finner du bland annat ett av norra Europas största och sammanhängande lövskogsområden. Detta finner du i nationalparken Söderåsen där du också kan njuta vid sjön, vandra längs klippväggar och leder. Klättra upp till utkiksplatsen Kopparhatten för att se ut över de skånska vidderna. Natonalparken Söderåsen har allt för en heldag i naturen.

I Klippan finns det möjlighet att cykla dressin genom landskapet, kanske passa på att stanna och fika vid något av de natursköna områderna som finns här. Rönneå, som rinner genom kommunen, erbjuder möjligheter till såväl vandring som paddling och fiske.

Boka semesterboende i Klippan

På NOVASOL har vi arbetat med stuguthyrning i Skåne sedan många år tillbaka. Vår historia kring uthyrning av stugor i allmänhet började faktiskt redan 1968. Likt alla andra destinationer så besöker våra lokala medarbetare samtliga stugor i Klippan innan de görs tillgängliga för uthyrning. Detta så att vi kan säkerställa att den information som du ser här på hemsidan, stämmer överens med verkligheten.

När du bokar ditt boende direkt hos NOVASOL så ingår också vårt Trygghetspaket. Bland mycket annat så inkluderas där ett avbeställnignsskydd vilket du kan läsa mer om i våra hyresvillkor. Så börja din sökning redan nu för att hitta din favorit i vårt utbud av stugor i Klippan.