Stugor i Åsljunga

För att hyra stuga i Åsljunga i norra Skåne till din nästa semester, är du välkommen till oss på NOVASOL. Med en av våra stugor i Åsljunga med omnejd, får du möjlighet att uppleva en liten by på ca 800 invånare. Tack vare dess järnvägsstation har orten kunnat utvecklas till en turistort. Järnvägsstationen kom till bygden på 1890-talet och öppnade upp många möjligheter för byn och besöksnäringen. Idag njuter besökare av härlig natur där närliggande sjöar som Åsljungasjön, Vemmentropssjön och Hultasjön bidrar till en naturnära semester.

Våra lediga semesterlägenheter och stugor i Åsljunga med omnejd kan du boka direkt här på hemsidan. Här finner du omfattande information om varje semesterbostad som alla har besökts av våra egna, lokala medarbetare innan uthyrningen börjar. Välj mellan att boka ditt boende i Åsljunga direkt här online eller genom att ringa till vår kundservice. Vi står även redo att svara om du har några frågor kring vår stugförmedling i Skåne – välkommen!

Hyr stuga nära Åsljungasjön i Åsljunga, Skåne

Populära semesterhus i Åsljunga

Loading...

Djurvänliga semesterhus i Åsljunga

Loading...

Semesterhus med flexibel ankomst i Åsljunga

Loading...

Naturupplevelser i området

Naturen i Åsljunga är närmast unik med sin bokskog och ortnamnet avslöjar även dess natur. Ås står för att det finns långsmala höjder då en bit av Hallandsåsen finns intill orten. Ljung i sin tur står för att det fanns förr i tiden mycket ljung i byn och runtomkring Åsljunga. 

Bokskogen Lärkesholmarna ligger ett stenkast från byn medan själva närområdet främst har bland- och granskog. Sjöarna är många i området runt om Åsljunga och även badmöjligheterna. Några exempel på sjöar i närområdet, som tidigare inte nämnts, är Krokasjön, Långasjön och Lärkesholmssjön som för övrigt har sällsynta växtarter växande i sig.

Det finns också en hel del fiskemöjligheter i närområdet. Främst fiskas det i sjöar som Trollsjön, Vemmentorpasjön och Åsljungasjön. Åsljungasjön har även ett promenadstråk runt sjön som kan vara värd att testa för de som önskar en promenad. Önskar man utöva någon sport under semestern, finns det en sporthall där ni kan spela tennis, basket eller varför inte handboll. Varje år arrangeras också scoutläger i Åsljunga, det varierar mellan vår- och sommarläger.

Utflykter från stugan

Från din stuga i Åsljunga har du även möjlighet att ta utflykter för att uppleva närområdet. Läget i norra Skåne gör att du kan uppleva såväl Skåne som Halland och Småland under semestern. Småländska Markaryd finner du 33 km från Åsljunga medan skidåkning i halländska Vallåsen nås på under halvtimman i bil (25 km).

Till närliggande Örkelljunga, är det inte mer än 7 kilometer vilket gör att det bara tar några minuter hit med bil. Här kan du shoppa och ta del av olilka typer av service. Vill du byta sjö mot hav, kan du ta dagsutflykter till exempelvis Mellbystrand (43 km), Båstad (44 km) eller Skälderviken (39 km).

Boka boende i Åsljunga till din Skånesemester

Att hyra stuga i Åsljunga ger många fördelar. Du väljer själv hur semestern ska bli. Lugn och ro hemma i stugan, eller aktivitetsfylld med utflykter på till exempel sjön. Boendet hoppas vi du hittar och bokar hos oss på NOVASOL. Sedan 1968 har vi arbetat med stuguthyrning och kan idag erbjuda ett stort och varierat utbud av bland annat stugor i Skåne för uthyrning. Välkommen att hitta din nästa semesterbostad i utbudet av stugor i Åsljunga.