Stugor Kivik

Åk på en upplevelserik semester i Skåne bland hav, äpplen och massor av god mat. Välkommen till våra stugor i Kivik för din nästa semester i Skåne.

Vackra Kivik är kanske för många synonymt med äpplen, men här finns så mycket att se och uppleva. Under en semester i Kivik får ni nära till hav, natur och roliga upplevelser.

Kiviks läge vid havet i östra Skåne gör orten till ett omtyckt besöksmål. Kivik är en del av Simrishamns kommun och ligger i det som kallas för Hanöbukten.

Från Kivik tar du dig också lätt till andra platser i Skåne och Österlen. Till exempel når du Simrishamn cirka 20 km söderut, och Åhus en dryg halvtimmas bilkörning norrut. Givetvis finns det utflyktsmål på närmare avstånd, såsom Brösarp 10 km bort.

Stugor Kivik

Sveriges äppelcentrum

Väljer ni att hyra stuga i Kivik så bor ni nära ett antal roliga aktiviteter och upplevelser.

Kivik har blivit Sveriges centrum för äppelodling och detta beror på det milda klimatet från vår till höst. Här finns det mängder av äppelodlingar och gårdsbutiker ni kan handla fräsch och god äppelmust och andra produkter som är gjorda på äpplen.

I maj står alla äppelodlingar i blom och det är lite av en fröjd att se. Eller varför inte tillbringa hösten i Kivik och få uppleva de vackra höstfärgerna både längst kusten och inåt land? Landskapet är kuperat vilket även detta gör området i sig speciellt då Skåne är känt för sitt platta landskap.

Konsthantverk och nationalparken Stenshuvud

En kort bit söder om Kiviks musteri finner du Stenshuvud nationalpark. Stenshuvud kan definitivt vara värt ett besök för en skön promenad i den vackra naturen. Det finns en specifikt sällsynt flora och fauna i denna nationalpark som är unik för platsen.

Den vita stranden som börjar i detta område slingrar sig hela vägen upp till Åhus och är en av Sveriges absolut vackraste.

I Kivik samlas också många konstnärer och konsthantverkare. Området är en del av konstrundan som arrangeras varje påsk och har gjort det sedan 1969. Denna konstrunda är väldigt känd och det vallfärdar människor hit som är nyfikna på konst och hantverk.

Varför hyra en stuga i Kivik med omnejd hos NOVASOL?

På NOVASOL besöker vi varje enskild semesterbostad och går igenom den grundligt innan vi tar in den i vårt sortiment, vilket bidrar till att skapa trygghet hos våra kunder.Vi har stugor och semesterboenden i hela 19 länder i Europa och runtom i Sverige.

Glöm inte bort att kika bland alla våra stugor och semesterboenden i Skåne, ni hittar dem här!På NOVASOL tror vi att god och säker service är nyckeln till oförglömliga semesterupplevelser.

Det är därför vi är med er på hela resan - både före, under och efter - så att ni alltid är i säkra händer när ni hyr stuga i Kivik med omnejd hos NOVASOL.När ni har bestämt er för en av våra stugor i Kivik kan ni enkelt genomföra en bokning på vår hemsida eller via telefon.Välkommen!