Stugor i Vellinge

Välkommen att hyra stuga i Vellinge för din nästa semester i södra Skåne. Vellinge kommun finner du på den sydvästra spetsen i Skåne vilket gör att du aldrig har långt till havet här. 

Alla våra semesterlägenheter och stugor i Vellinge som har lediga perioder kvar att boka, finner du här på vår hemsida. Här bokar du ditt boende direkt online och sedan är det bara att börja räkna ner dagarna till semestern. Vår gästservice finns också tillgänlig per telefon och mail om du vill ha hjälp med att boka din stuga. De hjälper också till om du har några andra frågor kring vår stuguthyrning i Skåne.

Sandstrand vid havet nära Höllviken i Vellinge kommun

Upplev Vellinge kommun

Även om Vellinge är centralort i kommunen, är den inte störst rent befolkningsmässigt. Här ligger till exempel Höllviken och Ljunghusen samt Skanör-Falsterbo. Även mindre orter finns i kommunen såsom Hököpinge, Västra Ingelstad, Östra Grevie, Gessie villastad och Arrie

När du väljer att hyra stuga i Vellinge får du tillgång till underbara vita sandstränder men också badvatten i toppklass. Här finner ni historiska badhytter i olika färger och de längsta strandsträckorna ligger i Skanör, Kämpinga, Falsterbo och Ljungshusen. Det finns också shopping, restauranger och andra aktiviteter att uppleva i Vellinge.

För utflyktsmål, finns närhet till Sveriges tredje största stad Malmö. En dagstur till Malmö är perfekt om ni är sugna på mer shopping eller varför inte besöka något av malmös museum får kulturella upplevelser. Malmö har också ett populärt kallbadhus längst med strandkusten i centrala delarna som är speciellt populärt under vitermånaderna men som är öppet året runt om ni blir sugna på att bada bastu.

Sevärdheter och aktiviteter

För den som gillar det lokala, finns det gott om gårdsbutiker och andra lokala affärer. Aktiviteter att göra i området är bland annat Alpackavandring, cykeluthyrning, biograf eller varför inte ta sig en tur ut i naturen. Ett tips är en promenad i Arriesjöns strövområde. Andra naturområden värda ett besök är Åkeshög, Håslöv, Ammerännan och Ängsnäset

Är du hästmänniska, finns det i denna del av Skåne mycket natur för ryttare. Det finns leder som är utformade just för ryttare. Är man intresserad av att besöka ett stort hästevenemang arrangeras ett evenemang årligen i närheten av Vellinge som heter Falsterbo Horse Show.    

En annan sevärdhet i Vellinge kommun är Falsterbo fyr som byggdes år 1796. Fyren ritades av arkitekten Olof Tempelman och gick på stenkol. Idag är byggnaden byggnadsminnesmärkt och går idag på el men endast för syns skull med en svag lampa.

Boka boende i Vellinge för semestern

På NOVASOL har vi arbetat med stugförmedling sedan 1968 och kan idag erbjuda semesterbostäder över stora delar av landet. När det kommer till organiserad stugförmedling av privatägda stugor, är vi faktiskt idag störst i Sverige. Innan uthyrningen börjar så besöks varje stuga och semesterlägenhet av vår egen lokala personal. Detta som en extra trygghet för dig som till exempel ska hyra stuga i Skåne genom oss. Lägg där till att vårt Trygghetspaket med bland annat avbeställningsskydd (se Hyresvillkor) ingår automatiskt när du bokar dirket genom oss. 

På NOVASOL hälsar vi dig dig varmt välkommen till våra stugor i Vellinge kommun. Har du redan hittat en stuga du vill hyra? Vänta då inte för länge med att boka – först till kvarn gäller!