Stugor i Staffanstorp

Välkommen att hyra stuga i Staffanstorp i södra Skåne för din semester. Här kan du uppleva en semester med närhet till den skånska naturen, samtidigt som att du har städer som Lund och Malmö på kort avstånd från din stuga. Närheten till Öresundsbron gör också att Köpenhamn är ett bra alternativ för en dagsutflykt.

Vill du hyra stuga i Skåne, ha närhet till pulserande stadsliv men samtidigt också lugn och ro i naturnära miljö, är Staffanstorp ett bra alternativ. Här på vår hemsida kan du boka ditt boende direkt online. Du kan även ringa till oss om du vill ha hjälp med att boka, eller om du har några frågor kring vår stugförmedling i Staffanstorp. På NOVASOL har vi arbetat med stuguthyrning sedan 1968 och kan idag erbjuda ett brett och varierat utbud av kvalitetssäkrade stugor och semesterlägenheter i Skåne.

A family with their dog enjoying dinner outside during a stay in a holiday home

Populära semesterhus i Staffanstorp

Loading...

Semesterhus med flexibel ankomst i Staffanstorp

Loading...

Semester i sydvästra Skåne

Staffanstorps kommun består av centralorten med samma namn som också är den klart största orten i kommunen rent befolkningsmässigt. Centralorten ligger mellan Malmö och Lund men kommunen har också ett antal andra tätorter. Dessa är Hjärup, Bergströmshusen och Kyrkheddinge.

Väljer du att hyra stuga i Staffanstorp, kommer du bo i en ort vars historia sträcker sig så långt tillbaka som 100 år före Kristus. Ett besöksmål där ni kan uppleva en av landets fyndrikaste järnåldersbosättningar är Uppåkra. Här kan ni bland annat se en utställning om fynden. Det finns också museum och andra sevärdheter som är värda ett besök i Staffanstorp.

Naturupplevelser i området

Naturområdena är många i området. Här finns till exempel många motionsslingor för de som önskar en aktiv semester. Motionslingan Gullåkra Mosse är en populär slinga som ligger på gångavstånd från Staffanstorps tätort. Det finns både elljusupplyst spår samt en naturstig. En annan härlig slinga i området är vandringsleden Höjeåstråket

Eftersom mycket av marken i kommunen brukas, har Staffanstorp så kallade ”beträdor”. Detta är en gräsremsa i ett naturområde, till exempel bredvid en åker, där det finns möjlighet att promenera eller rida. 

Önskar ni cykla under er semester och upptäcka naturen på annat vis än genom bilrutan erbjuder Staffanstorp vackra småvägar, hagar, skogsdungar och alleer. Här kan ni trampa på och ta en paus på någon av de många rastställena i kommunen. Varför inte cykla ut till ett av fiskeområdena i kommunen och ta med spöet? Fiskevårdsområdet börjar vid Alberta kvarn och sträcker sig hela vägen till kusten. Det krävs fiskekort för att fiska.

Boka semesterboende i Staffanstorp

Våra semesterbostäder i Staffanstorp har, likt våra övriga semesterlägenheter och stugor i Skåne, besökts av vår egen lokala, personal innan uthyrning börjar. Medarbetaren går bland annat igenom allt som finns i bostaden så att informationen stämmer med det som visas här på hemsidan. Om något skulle ändras efter besöket, hör husägaren av sig till oss så uppdaterar vi informationen. 

Bra att veta när du hyr stuga genom oss på NOVASOL, är att vårt Trygghetspaket alltid ingår när du bokar direkt, oavsett om det är över telefon eller här på hemsidan. I Trygghetspaketet ingår bland annat ett avbeställningsskydd vilket du kan läsa mer om i våra Hyresvillkor. Detta är en extra trygghet för dig som bokar någon av våra stugor i Staffanstorp.