search

Stugor i Vimmerby

Välkommen till populära Vimmerby i Småland. Här kan ni hyra ett boende i Vimmerby med omnejd för semestern. Den gamla staden har haft en brokig historia och har haft stadsrättigheter till och från under historiens gång.

Den har varit en viktig handelsknutpunkt och mycket av historien speglas i nutidens vackra stad. Bo i en av våra stugor i Vimmerby och upplev historien och de många sevärdheterna. Hit vallfärdar varje år mängder av turister från världens alla hörn för att kika närmare och få lära sig mer om Astrid Lindgrens fantastiska arv.

 

Stuga i Mariannelund nära VImmerby

 

Semestra i sagornas stad

Vem minns inte de makalösa äventyr som Pippi Långstrump varit med om? Eller Bröderna Lejonhjärta och alla de andra sagor som har spridit glädje och fascination över hela världen. Upplev karaktärerna och sagorna i Astrid Lindgrens Värld, den troligen kändaste attraktionen i området.

Här spelas många av de mest kända scenerna upp och ni får möjlighet att själva uppleva äventyren, varför inte genom att hyra stuga i Vimmerby med omnejd? Ni kan även uppleva Bullerbyn och Nils Holgersons Värld. Eller se Bråkmakaregatan som Lotta cyklade fram och tillbaka på i filmatiseringen från 1992.

Ett annat äventyr som många, både stora och små, kommer uppskatta är att besöka älgarna i Virum älgpark. Här kan ni vara med och mata älgarna. Ni kommer också kunna uppleva dem på riktigt nära håll!

Även för de övriga i familjen finns det många aktiviteter och möjligheter till en skön semester. I Vimmerby kan ni fiska, shoppa i många små butiker, köra mountainbike, vandra på olika leder och paddla kanot eller gå på upptäcktsfärd i Astrid Lindgrens fotspår. Det är bara några av alla saker ni kan hitta på i området.

Karta över besöksmål och aktiviteter i Vimmerby

 

För dig som vill pröva på fiskelyckan

För er som vill pröva fiskelyckan finns här goda chanser. Här finns chans till stora gäddor och grova gösar, men även livliga abborrar kan förgylla sommarkvällen. Många av våra stugor i Vimmerby erbjuder dessutom egen båt. Perfekt för att bättra på chanserna för ett lyckat fiske.

Ni kan även hyra kanot eller kajak i Vimmerby och njuta av tystheten när ni glider fram över blåa vatten. Om ni vill fiska så kom ihåg att alltid kolla upp vilka regler som gäller för respektive fiskevatten.

Många boenden i närheten av Vimmerby

Vimmerby kommun är inte bara centralorten med samma namn. Här finns också många andra härliga platser att hyra stuga nära Vimmerby. Upplev till exempel Södra Vi. Här kan ni se vackra Södra Vi kyrka samt besöka Nils Holgerssons Värld. 

Ta även en tur till Storebro vid Stångån. Här finner ni monumentet Visans skepp. I formen av en skeppssättning hyllas här svenska visor. 40 stycken svenska visor och psalmer har här ristats in i stenar som är upp till 3,4 meter höga.

Väljer ni att hyra stuga i Gullringen, har ni nära till såväl sjön Ören som golf i form av en korthålsbana. Från Frödinge, som kanske mestadels är känt för sitt mejeri, har ni nära till sjö och natur. Här har ni till exempel inte långt till Yxern, Gersjön och Nyn.

 

Brygga och båt vid Vilsjön i Vimmerby

 

Varför hyra en stuga i Vimmerby hos NOVASOL?

Alla våra stugor och boenden i Vimmerby kommun finner ni här på vår hemsida. Utbudet är både stort och varierat vilket gör att vi hoppas ni kommer hitta ett perfekt boende för just er semester. Oavsett om ni söker ett boende mitt i orten eller föredrar en stuga i Vimmerby med omnejd.

På NOVASOL besöker vi varje enskild semesterbostad och går igenom den grundligt innan vi tar in den i vårt sortiment, vilket bidrar till att skapa trygghet hos våra kunder.
Vi har stugor och semesterboenden i hela 19 länder i Europa och runtom i Sverige.

Glöm inte bort att kika bland alla våra stugor och semesterboenden i Småland, du hittar dem här!

På NOVASOL tror vi att god och säker service är nyckeln till oförglömliga semesterupplevelser.

Det är därför vi är med er på hela resan - både före, under och efter - så att ni alltid är i säkra händer när ni hyr stuga i Vimmerby med omnejd hos NOVASOL.

När ni har bestämt er för en av våra stugor i Vimmerby kan ni enkelt genomföra en bokning på vår hemsida eller via telefon.
Välkommen!