search

Stugor i Östra Göinge

Naturnära stugsemester i nordöstra Skåne

Välkommen till NOVASOL för att hyra stuga i Östra Göinge till din nästa semester i Skåne. Här, i nordöstra Skåne, kan du njuta av en avkopplande semester med närhet till naturen men också historia och utflyktsmöjligheter.

Här på vår hemsida finner du alla våra stugor i Skåne som uthyres. Stugorna visas förutsatt att det finns lediga perioder kvar att boka – först till kvarn gäller. Samtidigt kommer löpande nya semesterlägenheter och stugor till i utbudet då våra lokala medarbetare året om besöker nya potentiella semesterbostäder. Du kan boka ditt boende i Östra Göinge för semester direkt här på hemsidan eller genom att ringa till vår kundservice.

Naturnära med stuga i Östra Göinge

Upptäck kommunen

Kommunen Östra Göinge består av ett antal mindre orter. Här finns Knislinge där Helge å rinner. En sevärdhet här är Knislinge kyrka från 1200-talet som bland annat är känd för sina målningar från medeltiden. Gör även ett besök till Broby som är Östra Göinges centralort. Andra orter i kommunen är Glimåkra, Sibbhult, Hanaskog, Hjärsås och Immeln. Den sistnämnda delar namn med sjön den ligger vid.

Historiskt med variation

När du väljer att hyra stuga i Östra Göinge bor du också i ett historiskt område. Det var detta område som avgränsade Sverige och Danmark när Skåne var danskt. Det är även i detta område som man tydligt ser skillnader på landskapet, från den platta odlingsmarken och ädellövsskog till barrskog, torp och insjöar.  

Här finner ni sjöarna Immeln och Tydinge för fiske eller bad. Den kända fiskeån Helge å rinner även igenom Östra Göinge som även är en vattenkraftskälla för kommunen. Immeln är en sjö som är näringsfattig och stränderna är oftast blockrika och fulla av skog. Det finns många öar i Immeln och många av dem är fågelskyddsområden. Några av de större öarna i Immeln är Tjärön, Vejlön och Högön. Sjön har goda fiskemöjligheter för de som önskar fiska på sin semester. Annars är naturen runt immeln helt fantastiskt och många väljer att prommenera i området för den vackra naturen. 

Aktiviteter och utflyktsmål

Det finns många aktiviteter att prova på i området, så som kanothyrning i sjön Immeln eller i Helge å. Testa på att cykla dressin på järnvägen mellan Broby och Glimåkra. Eller varför inte gå på Brobys vårmarknad eller höstmarknad som är i juni respektive september varje år. Kända evenemang i området är bland annat Vävdagarna som hålls i Glimåkra v.43 varje år samt Helge-å festivalen i Knislinge. Passa på att hyra en stuga under dessa evenemangen då det är väldigt populära.  

Östra Göinge ligger i inlandet av Skånes norra delar och har närhet till Hässleholm, Olofström, Älmhult, Kristianstad och Osby. Hyr ni semesterboende i detta område finns det massvis med möjligheter att upptäcka närliggande städer också. Varför inte ta en tripp till Älmhult och IKEA eller Kristianstad och ta ett dopp på Åhusstrand och äta en god kulglass. 

Boka ditt semesterboende i Östra Göinge online

Sedan 1968 har vi varit i branschen för stuguthyrning och är glada att idag kunna erbjuda ett brett utbud av semesterbostäder på en lång rad platser. Detta gör att du som till exempel vill hyra stuga i Skåne för semestern, kan finna resmål i bland annat Östra Göinge. Välkommen att boka ditt favoritboende till semestern i utbudet av stugor i Östra Göinge!