search

Hyra stuga Östra Göinge

Välkommen till NOVASOL för att hyra stuga i Östra Göinge till din nästa semester i Skåne. I Skåne kan du njuta av en avkopplande semester med närhet till naturen men också historia och flera roliga utflyktsmöjligheter.

Här på vår hemsida finner du alla våra stugor i Skåne som uthyres. Samtidigt kommer löpande nya semesterlägenheter och stugor till i utbudet då våra lokala medarbetare året om besöker nya potentiella semesterbostäder.

Du kan boka ditt boende i Östra Göinge för semester direkt här på hemsidan eller genom att ringa till vår kundservice.

 

Naturnära med stuga i Östra Göinge

 

Upptäck kommunen

Kommunen Östra Göinge består av ett antal mindre orter. Här finns Knislinge där Helge å rinner. En sevärdhet här är Knislinge kyrka från 1200-talet som bland annat är känd för sina målningar från medeltiden. Gör även ett besök till Broby som är Östra Göinges centralort. Andra orter i kommunen är Glimåkra, Sibbhult, Hanaskog, Hjärsås och Immeln. Den sistnämnda delar namn med sjön den ligger vid.

Historiskt med variation

När du väljer att hyra stuga i Östra Göinge bor du också i ett historiskt område. Det var detta område som avgränsade Sverige och Danmark när Skåne var danskt. Det är även i detta område som man tydligt ser skillnader på landskapet, från den platta odlingsmarken och ädellövsskog till barrskog, torp och insjöar.  

Här finner ni sjöarna Immeln och Tydinge för fiske eller bad. Den kända fiskeån Helge å rinner även igenom Östra Göinge som även är en vattenkraftskälla för kommunen. Immeln är en sjö som är näringsfattig och stränderna är oftast blockrika och fulla av skog.

Det finns många öar i Immeln och många av dem är fågelskyddsområden. Några av de större öarna i Immeln är Tjärön, Vejlön och Högön. Sjön har goda fiskemöjligheter för de som önskar fiska på sin semester. Annars är naturen runt Immeln helt fantastiskt och många väljer att promenera i området för den vackra naturen. 

Aktiviteter och utflyktsmål

Det finns många aktiviteter att prova på i området, så som kanothyrning i sjön Immeln eller i Helge å.

Testa på att cykla dressin på järnvägen mellan Broby och Glimåkra. Gå på Brobys vårmarknad eller höstmarknad som är i juni respektive september varje år.

Kända evenemang i området är bland annat Vävdagarna som hålls i Glimåkra v.43 varje år samt Helge-å festivalen i Knislinge. 

Vi vill också tipsa om tre intressanta städer eller områden som är intressanta under er vistelse i Östra Göinge:

  • Åk till Kristianstad! Shoppa och ät en god måltid i någon av de många caféer eller restauranger som finns i staden.
  • Bada i Åhus eller Hällevik. Tag en biltur söderut mot antingen Åhus eller Hällevik och häng på stranden en dag!
  • Älmhult. Gå på Ikea Museum och den första IKEA som byggdes.

Boka ditt semesterboende i Östra Göinge enkelt online

På NOVASOL besöker vi varje enskild semesterbostad och går igenom den grundligt innan vi tar in den i vårt sortiment, vilket bidrar till att skapa trygghet hos våra kunder.
Vi har stugor och semesterboenden i hela 19 länder i Europa och runtom i Sverige.

Glöm inte bort att kika bland alla våra stugor och semesterboenden i Skåne, du hittar dem här!
På NOVASOL tror vi att god och säker service är nyckeln till oförglömliga semesterupplevelser.

Det är därför vi är med dig på hela resan - både före, under och efter - så att du alltid är i säkra händer när du hyr stuga i Östra Göinge med omnejd hos NOVASOL.

När ni har bestämt er för en av våra stugor i Östra Göinge och Skåne kan ni enkelt genomföra en bokning på vår hemsida eller via telefon.
Välkommen!