search

Stugor i Kivik

Upplevelserik semester i Skåne bland hav och äpplen

Välkommen till NOVASOL och våra stugor i Kivik för din nästa semester i Skåne. Vackra Kivik är kanske för många synonymt med äppel men här finns så mycket mer att uppleva. Med en egen stuga i Kivik har du närhet till hav, natur och upplevelser – allt på bekvämt avstånd. 

Kiviks läge vid havet i östra Skåne gör orten till ett omtyckt besöksmål. Kivik är en del av Simrishamns kommun och ligger i det som kallas för Hanöbukten. Från Kivik tar du dig också lätt till andra platser i Skåne och Österlen. Till exempel når du Simrishamn cirka 20 km söderut, och Åhus en dryg halvtimmas bilkörning norrut. Givetvis finns det utflyktsmål på närmare avstånd, såsom Brösarp (10 km) och Österlens Golfklubb (10 km) med sina golfbanor vid havet.

Välkommen att boka stugor i Kivik hos oss på NOVASOL. Du kan välja mellan att göra din bokning direkt här på hemsidan, eller genom att ringa till oss så hjälper vi dig gärna.

Boende i Kivik, Skåne

Sveriges äppelcentrum

Väljer du att hyra stuga i Kivik finns det väldigt mycket att hitta på och även många smakupplevelser att testa. Här finner du fina byggnader som både är nya och äldre. Kombinationen gör det till en upplevelse i sig att se. 

Kivik har blivit Sveriges centrum för äppelodling och detta beror på det milda klimatet från vår till höst. Spendera en semester här på våren och upplev den vackra naturen när alla äppelodlingar står i blom i maj. Eller varför inte tillbringa hösten i Kivik och få uppleva de vackra höstfärgerna både längst kusten och inåt land? Landskapet är kuperat vilket även detta gör området i sig speciellt då Skåne är känt för sitt platta landskap. 

Kivik är också känd för sitt musteri som tillverkar allt från äppelmust till marmelader. Musteriet är lokaliserat i området och det finns en butik samt ett museum för den som är intresserad.

Kivik - känt för sina äpplen

Konsthantverk och nationalparken Stenshuvud

En kort bit söder om musteriet finner du Stenshuvud. Stenshuvud är en nationalpark som definitivt är värt ett besök för en promenad eller för att kolla på dess anrika kulturupplevelser. Det finns sällsynt flora och fauna i denna nationalpark som är unik för platsen. Den vita stranden som börjar i detta område slingrar sig hela vägen upp till Åhus och är en av Sveriges vackraste.

Konstnärer och konsthantverkare finns det gott om i Kivik. Området är en del av konstrundan som arrangeras varje påsk och har gjort det sedan 1969. Denna konstrunda är väldigt känd och många stora konstnärer och konsthantverkare ställer ut i detta område. Eventet gör att konstintresserade från hela Sverige åker hit. Varför inte hyra stuga i Kivik under konstrundan?

Utsikt från stuga i Kivik

Boka boende i Kivik hos NOVASOL

På NOVASOL har vi arbetat med stugförmedling i Skåne sedan många år tillbaka. Idag är vi faktiskt störst på organiserad stugförmedling i Sverige. Med detta innebär att vi besöker varje stuga och semesterlägenhet innan den tas in i sortimentet och skriver avtal med uthyraren. Besöket görs för att säkerställa att informationen här på hemsidan, för dig som ska boka boende, stämmer överens med verkligheten.

För att hyra stuga i Kivik, är det så enkelt som att boka direkt här på hemsidan. Du fyller i de datum du vill resa, så visas alla lediga stugor i perioden. Du kan även fylla i de kriterier som är viktiga för just dig när du ska hyra stuga. Kanske reser du med hund. Vill ha nära till vatten. Eller så är ni flera personer som vill semestra tillsammans. Gör en sökning redan nu för att hitta favoriten i vårt utbud av stugor i Kivik!