search

Stugor i Vetlanda

Smålandsemester med historiska inslag

Välkommen att hyra stuga i Vetlanda mitt i Småland. Kommunen har framförallt gamla anor och för den historia- och kulturintresserade är Vetlanda en utmärkt utgångspunkt för semestern. Vetlanda är även omgiven av vackra naturreservat med tillhörande vandringsleder samt många fina badmöjligheter. Passa på att hyra stuga i Vetlanda hos oss på NOVASOL.  

Vetlanda – bad, fiske och golf

När du väljer att hyra stuga i Vetlanda hos oss på NOVASOL har du bland annat närhet till både avkoppling och aktiveter. För den som vill njuta sommaren genom svalkande bad finns det många badmöjligheter som passar både vuxna och barn. 

Utöver många fina badmöjligheter är Vetlanda berikat med många fina fiskeställen. I sjöarna finns det gott om gädda, abborre och gös för att nämna några. Kanske är det golf som istället lockar? Här kan du spela golf på Vetlanda Golfklubb men det finns även andra golfalternativ en bit utanför orten, såsom Nässjö Golfklubb. 

En resa tillbaka i tiden

Att hyra stuga i Vetlanda är en utmärkt utgångspunkt för den kultur- och historieintresserade. Här kan du ta del av natur- och kulturarv och ett besök på Vetlanda Museum är ett måste. Här kan du bland annat uppleva konst från ortens konstnärer och mineraler från den lokala omgivningen. 

Området är också berikat med många historiska sevärdheter. Den kanske mest kända är Hultby slottruin som kan stoltsera med att under 1200-talet anlägga Sveriges första paradtrappa. Det vill säga en entré till borgen som skiljde sig från de närliggande borgarna. Med andra ord ett riktigt skrytbygge i samtidens mått. För den som vill fortsätta i historiens tecken är Byestads Gravfält värt ett besök. Gravfältet härstammar troligtvis från vikingaritden och omfattar 325 anläggningar och är därmed Smålands största. Många av gravarna är så kallade ryttargravar och har man funnit delar av en hästs utrustning. 

Vetlanda med omnejd

I omgivningarna kring Vetlanda finns det många vackra naturreservat med tillhörande vandringsstråk. Ett av dem är Trollebo Portar & Helevetes Håla vars namn väcker uppmärksamhet. I naturreservatet kan du njuta av härlig natur, vandringsleder och stigar samt uppleva en av Smålands mest utvecklade skuror som är drygt fyra km lång. 

Hyr du en av alla stugor i området hos oss på NOVASOL har du även möjligheten att ta med familjen eller vänner på guidning och upptäcka Hörnebo Skiffergruva som anses vara ett av Sveriges vackraste dagbrott. Under sommaren anordnas det vanligtvis konserter nere i gruvan.  

Ett annat familjevänligt besök är Levanders Lanthandel som är en riktig kulturpärla från 1890-talet. Under vistelsen färdas man mer än 100 år tillbaka i historien. På landhandelns hyllor finner du allt från kaffe, karameller och kex i vackra plåtburkar till tobaksaskar, sockertoppar och korsetter till exempel.  

Hyr stuga i Vetlanda hos oss på NOVASOL

En del av oss svenskar kanske förknippar Vetlanda främst med schlagerdrottningen Lena PH men kommunen har otroligt mycket att erbjuda sina besökare. Som stugförmedling i Småland är vi glada över att kunna erbjuda ett härligt utbud av privatägda stugor i Vetlanda kommun. Samtliga stugor har personligen besökts av våra egna lokala medarbetare, innan uthyrningen hos oss börjar. Bokar du stuga direkt hos oss, ingår också vårt Trygghetspaket automatiskt i din bokning. 

Samtliga stugor i vårt utbud - som har lediga perioder att boka - finner du här på vår hemsida. På NOVASOL, har vi arbetat med stuguthyrning i Småland sedan flera decennier tillbaka, och hoppas att du kommer hitta din nästa semesterbostad i vårt utbud av stugor i Vetlanda.