search

Stugor i Eksjö

Sjönära semester i norra Småland

För nästa semester i Småland är du bland annat välkommen att se våra stugor i Eksjö för uthyrning. Eksjö kommun erbjuder inte bara den unika trästaden Eksjö. Här finns gott om upplevelser i form av såväl kultur och historia, som natur med alla sjöar som finns i kommunen. 

För att hyra stuga i Eksjö, är du välkommen att se utbudet här på vår hemsida. Här finner du alla våra lediga stugor i Småland som går att hyra. Du kan välja att boka ditt boende direkt här på hemsidan, eller genom att ringa in till vår gästservice. Du bokar tryggt medveten om att NOVASOL har besökt varje stuga innan uthyrningen börjar. Detta gör våra egna lokala medarbetare i Småland.

Dessutom ingår vårt Trygghetspaket automatiskt och utan kostnad när du bokar direkt med oss. Trygghetspaketet innehåller bland annat avbeställningsskydd vid plötslig sjukdom – läs gärna mer om hur det funkar och vad som ingår i våra Hyresvillkor. Välkommen till Eksjö!

Bo nära sjö med en stuga i Eksjö

Trästaden Eksjö – över 600 år

Centralorten Eksjö är ett välkänt besöksmål bland turister. Detta bland annat då det är en av Sveriges bäst bevarade trästäder. Städskärnan är här förklarad som byggnadsminne och runt 50 fastigheter är skyddade som kulturminne. 
År 2003 firade Eksjö 600 år så det är lätt att förstå att man här bär på en rik historia. Staden brann ner på 1500-talet viket gör att den stad du njuter av idag är minnen från mer än fyra sekler. Passa på att gå en stadsvandring för att verkligen komma nära och uppleva trästaden Eksjö.

Upptäck kommunen

Eksjö kommun är belägen i de norra delarna av Småland. Utöver centralorten med samma namn som kommunen, finns det flera andra orter här att besöka. Längst österut, vid gränsen mot Vimmerby kommun, finner du Mariannelund. Orten har fått sitt namn på världskartan mycket tack vare Astrid Lindgren och hennes Emil i Lönneberga. Mariannelund omnämndes i Emil ett antal gånger och när böckerna blev film, blev orten med omnejd inspelningsplats. Bara en kort bit härifrån, ligger Katthult. Med andra ord: vill du hyra stuga nära Vimmerby, är Eksjö ett bra alternativ.

En annan tätort i kommunen är Ingatorp. Här får du en ordentlig portion historia bland annat genom Tiondeboden från början av 1200-talet. Den lilla kyrkboden är nämligen Sveriges äldsta profana träbyggnad och den näst äldsta träbyggnaden vi har. Experter har daterat Tiondeboden till någon gång mellan 1219-1239. Ingatorp bjuder även på både bad och fiske tack vare Ingatorpssjön. 

I kommunen ligger också Hult, Hjältevad och Bruzaholm. I det sistnämnda startades Bruzaholms Bruk 1660 och är Sveriges äldsta järnbruk som fortfarande är i bruk. 

Sjöliv med bad och fiske

Om du vill fiska under din semester i Eksjö finns här utmärkta förutsättningar. Detta oavsett om du är sportfiskare eller på hobbynivå. Kommunen erbjuder ett 40-tal sjöar där du kan fiska med fiskekort. Fiske efter gädda, abborre och mört är vanligt men även brax och sutare finns. Dessutom finner du även gös och regnbåge i sjön Solgen.

I sjöar som Mycklaflon och Södra Vixen finner du ett mycket bra bestånd av abborre men kan även fånga en gädda eller två. Likt alla andra platser för fiske i Sverige, rekommenderar vi att du först kontrollerar fiskereglerna för respektive vatten du vill fiska i, innan du sätter igång.

Fiska i Eksjö under din semester

Välkommen att hyra stuga i Eksjö kommun

Året om åker våra lokala medarbetare i Småland runt och besöker nya stugor som kan tänkas hyras ut. Detta gör att du som vill hyra stuga till din semester, löpande kan finna nya semesterbostäder tillkomna här på vår hemsida. Ett tips är dock att om du har hittat ett boende som passar just dig – vänta inte för länge med att boka! Det är populärt att hyra stuga i Småland och först till kvarn gäller. 

Du kan filtrera din sökning efter stugor i Eksjö enkelt här på vår hemsida. Välj om din stuga ska ligga nära sjö, om den ska ha bastu, eller om det är viktigt att det finns diskmaskin. Filtrera också så att du bara ser stugor som matchar ditt resesällskap. Till exempel om ni är ett större sällskap som semestrar tillsammans, eller om du reser med hund. Vi hoppas att du ska hitta ett boende som passa just dig och de du reser med, i vårt utbud av stugor i Eksjö.