search

Stugor i Alvesta

Semester nära bade natur och aktiviteter

Vill du hyra stuga i Alvesta för din nästa semester i Småland är du välkommen till oss på NOVASOL. Alvesta bjuder inte bara på härlig småländsk natur, utan även en rad olika aktivitetsmöjligheter och besöksmål. Orten och kommunens läge gör det även till en bra bas för utflykter. Här finns mycket att uppleva under en semester!

Alla våra stugor i Alvesta finner du här på vår hemsida. Detta om det finns lediga perioder kvar att boka för först till kvarn gäller! Samtidigt besöker vår lokala personal året om nya stugor i Småland som kan vara intressanta att ha med i vårt utbud. Därför kan nya stugor i Alvesta tillkomma löpande. Välj din önskade resperiod och boka sedan din favorit direkt här online. Det går självklart även bra att ringa till oss om du har frågor eller vill ha hjälp med att hyra stuga i Alvesta – välkommen!

Ta med familjen till en stuga i Alvesta

Klassisk knutpunkt

Alvestas historia som järnvägsknutpunkt bidrar till att det också är lätt att ta sig hit. Faktiskt oavsett färdmedel. Läget gör att du med bil lätt kan ta dig hit med bil. Föredrar du att flyga, ligger närmsta flygplats Smaland Airport (ca 17 km) i Växjö.

Alvesta är såväl namnet på kommunen som tätorten med samma namn. I Alvesta kommun ligger även orterna Moheda, Vislanda, Grimslöv, Torpsbruk och Hjortsberga. Kommunen gränsar till bland annat Växjö kommun vilket gör att du även snabbt kan nå ett ännu större utbud av service, shopping, sevrädheter och aktiviteter. Växjö ligger cirka 20 kilometer från Alvesta och nås enkelt med på bil, buss och tåg.

Sjörika omgivningar

Alvesta tätort ligger på ”toppen” av sjön Salen. I kommunen finns en lång rad sjöar vilket gör det lätt att hyra stuga i Alvesta nära sjö. Här finns till exempel Femlingen, Rymmen och Stråken. Även den stora sjön Åsnen tar sig in i kommunen. För dig som vill bada, ligger många badplatser utspridda över kommunen. 

Gillar du att fiska under din semester, finns det gott om fina alternativ. Fisk du finner i sjöarna är till exempel gädda, abborre och gös. Kolla vad som gäller för det vatten du vill fiska i Alvesta (regler såsom fiskekort) och njut därefter av en fiskesemester i Småland. Flera av våra stugor i Alvesta har också egen båt. Antingen som ingår, eller som uthyres.

Att göra i Alvesta

Det finns gott om aktiviteter och sevärdheter i Alvesta med omnejd. Välkända och historiska Huseby Bruk är ett omtyckt besöksmål. Vackert belägen vid Helige Å kan du här uppleva slottet där tiden stått stilla sedan slutet av 1800-talet. Här kan man lätt spendera en dag – både stor som liten och fascineras över Huseby Bruks rika arv. Är du här under rätt datum, annordnas Nordens största julmässa här. Över 30 000 besökare och 170 utställare som visar upp och säljer mat och hantverk. 

Vill du få mer kultur, tar du dig till utställningshallen i Alvesta stationshus. Här finner du utställningar av olika slag året om. 

Den som vill aktivera sig, tar dig iväg på någon av de cykelanpassade vägarna och stigarna i kommunen. Ett uppfriskande sätt att lära känna omgivningen! Vill du promenera finns till exempel västra Sigfridsleden som är en del av den berömda pilgrimsleden.

Välkommen att hyra stuga i Alvesta

På NOVASOL har vi ett stort utbud av stugor i Småland som uthyres till semestersugna besökare. Sedan 1968 har vi arbetat med stuguthyrning och är idag faktiskt ledande på organiserad stugförmedling i Småland. Vi hoppas och tror att du kommer hitta din nästa semesterbostad i vårt utbud av stugor i Alvesta!