search

Stugor i Älmhult

Välkommen att hyra stuga i Älmhult

Älmhult ligger i Kronobergs län i Småland, ungefär i mitten av landet precis vid gränsen till Skåne. Många kanske ser Älmhult som en liten by mitt ute i ingenstans, eller kanske inte ens har hört talas om orten tidigare, men tack vare IKEA har orten blivit känd som ”hjärtat av IKEA” över hela världen. Om du väljer att hyra stuga i Älmhult kommer du däremot att märka att den lilla orten erbjuder väldigt mycket mer än ”bara” IKEA. 

Sjön Möckeln i Älmhult

Sjö och skog

Från våra stugor i Älmhult har du nära till både sjö och skog. Älmhults största sjö heter Möckeln och ger dig möjlighet att bada, fiska eller ta en härlig båttur under din semester.  Om du tycker om att fiska kan du med lite tur få en abborre, gädda eller gös på kroken. Här finns många vattendrag, till exempel rinner Skånes och Kronobergs största vattendrag Helge å genom kommunen. Vi kan rekommendera att utforska ån genom att hyra en kanot och ta sig fram i sin egen takt. 


Det finns även gott om naturreservat i Älmhults kommun. Vakö myr, Möckelsnäs och Stenbrohult är bara några exempel.  Några andra natur- och kulturområden som finns är Linnés Råshult, Haganäsparken och Bökhults hagar.  Det som kanske är mest känt är Linnés Råshult som är Carl von Linnés födelseort. Genom att hyra stuga i Älmhult kan du besöka Råshult och ta dig tillbaka till 1700-talets landskap och trädgårdar. 

 

Hjärtat av IKEA

I Älmhult kan du besöka det första IKEA varuhuset som idag är IKEA Museum. Det är Nordeuropas största museum för design och inredning. Här kan du gå mellan de olika decennierna och återuppleva hemmen från förr. 

Världens största IKEA sortiment finns i Älmhults varuhus. När du hyr en stuga i Älmhult måste du även passa på att besöka IKEA Fynd som har ett varierande sortiment där du ständigt kan hitta nya fynd.  

 

En bra utgångspunkt 

Genom att hyra stuga i Älmhult har du en bra utgångspunkt för att njuta av både Småland och Skåne under din semester. Med tåget tar du dig snabbt och enkelt till Malmö och vill du ta dig en biltur ligger Växjö 50 minuter bort. 

NOVASOL är Sveriges största stugförmedling och har ett brett utbud av stugor i Småland. Vi har arbetat med stuguthyrning sedan 1968 och vi kvalitetssäkrar alla de stugor som vi förmedlar. Detta innebär att vår personal har besökt alla boenden innan vi tar in de i sortimentet, så du kan vara säker på att den information som du hittar här på vår hemsida stämmer överrens med verkligheten. När du bokar hos NOVASOL ingår även vårt Trygghetspaket som bland annat innebär att du kan få pengarna tillbaka ifall du blir sjuk och inte kan åka på din semester. 

Du hittar alla våra stugor i Älmhult här på vår hemsida. Om du har några frågor eller vill ha hjälp med att boka är du varmt välkommen att höra av dig till oss. 


Välkommen att hyra stuga i Älmhult hos NOVASOL!