search

Stugor i Sjöbo

Naturrik semester i Skåne

Välkommen till en stugsemester i Sjöbo kommun – ett resmål i Skåne med närhet till både fritidsaktiviteter och upplevelser i naturen. Här bor du med sällan långt till sjö och det centrala läget i södra Skåne gör det också till en bra bas för utflykter i landskapet. 

För boendet, är du välkommen att se utbudet hos oss på NOVASOL. Vi har stugor i Skåne på en lång rad platser och orter, bland annat flera fina alternativ i Sjöbo kommun. Väljer du att hyra stuga i Sjöbo direkt genom oss så ingår dessutom vårt Trygghetspaket med bland annat avbeställningsskydd automatiskt i din bokning. Du bokar samtidigt tryggt vetandes om att vi arbetat med stugförmedling sedan 1968. 

Upplevelser i naturen

När du väljer att hyra stuga i Sjöbo får du även tillgång till kommunens alla fritidsaktiviteter och kulturaktiviteter. Länge har kommunen präglats av djurhållning och lantbruk men under senare tid har området formats av människan tillsammans med naturen och än idag finns mycket av den gamla kulturen kvar. De stora ekarna och bokarna bevisar detta långa samspel. 

Fisket i Sjöbo är en stor aktivitet både för turister men också för lokalinvånare. Det finns sex olika fiskevatten att använda sig utav och dessa i ett område på 80 kvadratkilometer. Här finns möjligheter för flugfiske, spinnfiske, mete och pimpelfiske, vilket fiskaren själv väljer beroende på respektive sjö. De sex olika fiskevattnen som finns att tillgå är Vombsjön, Sövdesjön, Snogeholmssjön, Björkdammen, Kejsardammen och Björka-Åsumsåns fiskevårdsområde. Kom samtidigt ihåg att kontrollera respektive fiskevattens regler innan du börjar fiska.

Besöksmål och aktiviteter

Ett besöksmål i området är Elfstrands krukmakeri. Sjöbo var en viktig krukmakarort i Skåne förr i tiden och en del av denna tid kan beskådas på Elfstrands krukmakeri. 

På semestern önskar ni kanske att bada och då erbjuder Sjöbo tre utomhusanläggningar under sommaren: Orebadet, Frenningebadet och Östra Färsbadet. Under vinterhalvåret erbjuds en härlig anläggning inomhus. Det finns också badmöjligheter i sjöar runtom i kommunen så som Sövdesjön eller Vombsjön med flera. 

I Sjöbo kommun finns, förutom centralorten med samma namn, ett antal andra, mindra orter. Däribland finner du Blentarp, Vollsjö, Lövestad och Karups sommarby

Boka stuga i Sjöbo för semester

Även om vi på NOVASOL erbjuder semesterbostäder på en lång rad destinationer i både Sverige och utomlands vill vi samtidigt vara lokala. I vår stuguthyrning i Skåne, besöker därför våra egna lokala medarbetare varje stuga och semesterlägenhet innan uthyrning börjar. Detta gör bland annat också att du får ett genuint och personligt utbud av stugor i Sjöbo att vöälja mellan. 

Med hjälp av vår filtrering, kan du skräddarsy din sökning efter stugor som uthyres efter just dina önskemål. Välj mellan alternativ som bastu, nära sjö, med hund och mycket mer. Välj också din reseperiod. Då visas alla lediga stugor som matchar dina val vilket gör det enkelt för dig att välja boende. Du kan sedan boka din stuga direk här online eller, om du föredrar, ringa till oss så hjälper vi dig gärna. Välkommen att hitta din nästa semesterbostad i utbudet av stugor i Sjöbo.