search

Stugor i Landskrona

Semester vid havet i västra Skåne

Välkommen att hyra stuga i Landskrona med omnejd hos oss på NOVASOL. Hyr du en stuga i området kan du uppleva såväl stadsliv och skånsk natur, som utflyktsmål såsom ön Ven.

Boka ditt semesterboende i och omkring Landskrona direkt här på vår hemsida. Här finner du det kompletta utbudet av lediga stugor i Skåne för uthyrning till din semester. Du kan boka här direkt online men även vända dig till vår kundtjänst. Våra duktiga medarbetare hjälper dig gärna med din bokning samt svara på frågor kring vår stuguthyrning.

Upplevelser i Landskrona och Skåne under semestern

Med någon av våra stugor och semesterlägenheter i Landskrona och dess omgivning har du närhet till många större städer och turistorter. Landskrona ligger nära både Malmö, Lund, Helsingborg och Köpenhamn. För att inte tala om stenkastet till den populära ön Ven. Ön når ni med en färja på cirka 30 minuter från Landskrona. 

Landskrona är en gammal stad från 1400-talet och har många kulturella sevärdheter att uppleva. Ett tips är att ni tar er till Landskronas slott, eller citadell som det även kallas. Detta slott har en av världens bäst bevarade vallgravar. Landskrona konsthall är en sevärdhet för den konstintresserade och är byggd i japansk-inspirerad stil. Landskrona museum är för den som önskar veta mer om  området eller kolla på tillfälliga utställningar. 

För den som önskar ta en promenad, men inte känner för att promenera på Landskronas stränder, finns en planterad bokskog vid namn Karlslund att gå en runda i. Besök även slottparken nära Citadellet. Ett annat ställe att gå en runda är på stadens ”Walk of fame” som staden 2013 anlade för kända personer från Landskrona eller personer med anknytning till staden. 

Ön Ven

Ven, som kanske är den största turistattraktionen, ligger mellan Skåne och Själland men tillhör Landskrona kommun. Åk över med färjan eller ta med bilen över. Detta är en vacker plats hela året om. Ön är speciellt känd för att turister kan hyra en cykel och ta sig runt på ön för att uppleva den vackra naturen. Backafall är en av de största sevärdheterna på ön vilket är den branta kusten på ön. 

Förutom cykling är Ven också känt för fiske, sjöfart och jordbruk. Tidigare fanns det tegelbruk på ön men tyvärr inte längre. Nu finns det mejeri som gör mjölk från getternas mjölk. När man tar sig över till ön kan man landa i hamnarna Kyrkbacken, Bäckviken eller Norrborg. Antingen med Ven-färjan eller med båt från Köpenhamn eller Råå. 

Boka semesterboende nära Landskrona

Att hyra stuga i Skåne för semestern är uppskattat av såväl stor som liten. Här finns vacker natur och samtidigt en uppsjö av aktiviteter och sevärdheter. Hos NOVASOL erbjuds stugförmedling över hela landskapet. Hos oss kan du boka ditt boende för semestern tryggt i vetskap om att vi besöker varje semesterbostad innan den görs tillgänglig för uthyrning. Samtidigt ingår alltid vårt Trygghetspaket (med bland annat avbeställningsskydd) när du väljer att hyra stuga direkt genom oss. Mer om vad Trygghetspaketet innehåller och vad vet innebär, kan du läsa om i våra Hyresvillkor. Välkommen till Skåne där du bland annat finner våra stugor i Landskrona.