search

Semesterhus i Siena

Hyr boende i populära Siena under semestern

 

Ståtliga palats, imponerande kyrkor, gastronomiska höjdpunkter och fantastisk natur. Det är vad som väntar om du hyr semesterhus i Siena. NOVASOL erbjuder semesterbostäder i Siena med både enkel eller lyxig inredning.

Siena är huvudorten i provinsen Siena, som ligger i regionen Toscana i centrala Italien. Staden sägs ha anlagts av etruskerna och Siena har varit en historiskt viktig stad som ofta tävlat med närbelägna Florens om skönhet och makt. Siena sjuder av historia och det har lett till att UNESCO satt upp stadens historiska centrum på sin lista över världsarv. Ska du hyra hus i Siena i sommar, måste du även passa på att ta del av den traditionella hästkapplöpningen Palio.

 

Känn historiens vingslag i vackra Siena

Med ett semesterhus i Siena har du mycket att se och att göra. Promenera till torget Piazza del Campo som har formen av ett musselskal och ligger precis i hjärtat av staden. Passa på att se stadens fantastiska domkyrka som av många räknas som landets vackraste kyrka. Ska du hyra hus i Siena, får du heller inte missa stadens palats som till exempel palazzo Buonsignori.

Förutom katedralen och palatsen finns mycket annat att uppleva om du tillbringar ledigheten i en av alla semesterbostäder i Siena. Beundra det vackra rådhuset, gå på teater i teatro dei Rozzi eller besök något av stadens spännande konstmuseum som till exempel Pinacoteca Nazionale.

Hyr du semesterhus i Toscana kan du även se fram emot hänförande natur. Snöra på dig vandringskängorna eller hyr en cykel och ge dig ut för att uppleva det toscanska landskapet med mjuka kullar, böljande vetefält, lummiga vinodlingar och ståtliga stenhus. En annan av många anledningar att hyra hus i Italien, är förstås landets berömda gastronomi. Passa på att smaka vit tryffel, toscansk skinka och viner från Chianti.

 

Ett klick från Siena

Blev du intresserad av att hyra hus i Siena, kan du boka en av NOVASOLs semesterbostäder. Att hyra hus i Siena är enkelt, det enda du behöver göra är att hitta ditt drömhus här på hemsidan, boka och börja packa. Du kan även hyra hus i Italien direkt via vår svenska kundtjänst. Välkommen till Siena!