Hyra hus i Colle di Val d'Elsa

Mitt emellan Florens och Siena hittar du den pittoreska staden Colle di Val d'Elsa. Ett semesterhus i Colle di Val d'Elsa kan vara en perfekt utgångspunkt för att utforska Toscanas många intressanta sevärdheter.

Staden är bokstavligen uppdelad i två - en övre och nedre del, var och en med sin egenart. Den övre historiska delen av staden ligger högt uppe på en kulle med välbevarat försvar och en avslappnad atmosfär. På de smala historiska gatorna hittar du inga fina affärer, men väl mysiga restauranger och små, intima kaféer. Här finns en historisk atmosfär och lugn och ro.

I den nedre delen av staden hittar du alla roliga butiker och en livlig atmosfär. Här spelar gatumusikanter, här finns det barer och det är här du möter lokalbefolkningen när mörkret faller på. Med ett boende i Colle di Val d'Elsa får du det bästa av två världar medan du är semester i Italien. Även om denna del av Toscana ligger en bit från kusten, behöver du inte avstå ett kallt dopp på varma sommardagar. Detta om du väljer att hyra hus med pool i Colle di Val d'Elsa.

Semesterhus med pool i Colle di Val d'Elsa, Toscana

Vad kan man uppleva i Colle di Val d'Elsa?

Colle di Val d'Elsa är särskilt känd för produktion av kristallglas och ull. I den nedre delen av staden hittar du stadens Krystal Museum där du kan se med egna ögon hur vackra vinglas görs. Det är också här att du kan utforska spännande butiker och umgås i någon trevlig bar med uteservering. Resten av stadens sevärdheter finns i den historiska övre delen av staden.

Se de gamla bastionerna från 1200-talet och besök katedralen, byggd på 1700-talet. Här finns också Piazza del Duomo, är också stadens vackra stadshus och flera mysiga kaféer. Med en bostad i Colle di Val d'Elsa kommer du mycket nära lokalbefolkningen i den lilla, mysiga staden.

Torn i gamla delen av Colle di Val d'Elsa, Toscana.

På utflykt från stugan i Colle di Val d'Elsa

När du bestämt dig att hyra hus i Toscana bor du mitt i ett av världens mest kända vinregioner. Colle di Val d'Elsa ligger i Chianti-distriktet och våra semesterhus här ger dig utmärkta möjligheter att besöka de många frodiga vingårdarna.

När du bor i ett semesterhus i Colle di Val d'Elsa, kan du också besöka vackra städer som San Gimignano, Siena och Florens och på så sätt maximera din semester i Italien. Den medeltida staden San Gimignano ligger på en kulle och ser ganska mycket ut som den gjorde under medeltiden - här känner du verkligen historiens vingslag. De 15 tornen kan ses alltjämt trona över staden och på de mysiga gatorna och på de pittoreska torgen kan du njuta av en god lunch och sniffa i den härliga atmosfären. Sienna ligger vackert i ett kuperat landskap omgivet av olivlundar och frodiga vinodlingar. Här finns också en speciell medeltida atmosfär. Staden har ett otroligt stort antal sevärdheter som är värda ett besök.

Ett besök i Florens är ett måste, staden är välbesökt under högsäsong och du gör bäst i att ta det lugnt när du är där. Å andra sidan är det en stor upplevelse att promenera bland de historiska byggnaderna som är kända och älskade över hela världen. När du hyr ett semesterhus i Colle di Val d'Elsa har du möjlighet att uppleva den vackra naturen och de lummiga omgivningarna på vandring, cykling eller ridning. Skulle det vara lite vildare kan du gå på en luftballongtur och se allt från ovan.

Trevliga utflykter väntar dig som bor i ett semesterboende med NOVASOL

Hyra hus i Toscana med NOVASOL

Om du vill bo autentiskt i Toscana har du alla möjligheter med NOVASOL. Vi har alla storlekar, stilar och prisklasser av semesterhus, lägenheter eller stugor, alla kvalitetssäkrade. Hos oss kan du hitta ditt drömhus, härliga semesterlägenheter eller stugor i nästan hela Europa.

NOVASOL har över 50 års erfarenhet av semesterbostäder, hus som stugor och lägenheter och då vi ständigt har kunnat förbättra vårt utbud och haft chansen att starta kontor i fler och fler länder. På så sätt har vi kunnat utöka vårt utbud och vår erfarenhet. Vi hoppas och tror att du som vill hyra hus i Toscana ska hitta rätt hos oss och känna dig trygg med att boka din nästa semesterbostad hos NOVASOL.

Varmt välkommen att kontakta oss, vi hjälper dig gärna att boka ditt boende i Colle di Val d'Elsa på telefon och besvarar gärna dina frågor.