Hyra hus på Elba

Underbar utsikt från semesterlägenhet på Elba, Italien

Hyra hus på Elba

Hos oss på NOVASOL kan du hyra hus på Elba för en härlig semester. De flesta har säkert hört talas om ön Elba någon gång i sitt liv. Troligtvis på grund av den franska kejsaren Napoleon som spenderade 300 dagar i exil här. Det som kanske är mindre känt är att Elba är även ett riktigt mysigt resmål! 

NOVASOL erbjuder både semesterhus på Elba och lägenheter. Dessutom tillåts husdjur i vissa bostäder. Därför kan du till exempel hyra hus på Elba med hund och slippa lämna ditt husdjur hemma under semestern. Dock är det först till kvarn som gäller och våra semesterboenden på Elba är populära. Passa på att boka boende på Elba redan idag!

Populära semesterhus i Elba

Loading...

Djurvänliga semesterhus i Elba

Loading...

Semesterhus med pool i Elba

Loading...

Semesterhus med flexibel ankomst i Elba

Loading...

Upplevelser på Elba

Elba är den största ön längs med Toscanas kust i Italien och ligger ungefär 10 km från fastlandet. Om du planerar att hyra hus på Elba, kommer du komma hem fylld med härliga upplevelser. 

Ön är förmodligen mest känd för att vara platsen där Napoleon gick i exil från maj 1814 till februari 1815. Vill du veta mer om Napoleons vistelse på ön bör du besöka staden Portoferraio. Här finns bland annat Napoleons officiella bostad. Trots öns blygsamma storlek, behövde Napoleon ett andra hem – hans sommarhus Villa di San Martino som ligger strax utanför San Martino.  

När du har valt att hyra hus i Elba eller lägenhet finns det gott om sevärdheter att besöka. Till exempel finns det två gamla ruiner – Villa Romana alla Grotte och Villa Romana di Capo Castello. Båda ruinerna är av stor historisk betydelse för ön.

Vacker strand på Elba, Italien

Sol, bad och härliga stränder

För många är semester sol, bad och sand mellan tårna. På ön Elba har du alla förutsättningar till en lyckad solsemester. Här finns nämligen fler än 100 stycken stränder och variationen är stor. Du kan välja mellan allt från livfulla stränder som bjuder in till fest till de avskilda vikarna där man får bada ostört. Nedan tipsar vi om tre stränder som är värda att besöka: 

  • Secceto – En lagom stor strand på sydkusten som bjuder på finkornig mellanljus sand och rogivande atmosfär. 

  • Cavoli – Nära Secceto finner du Cavoli. Här finns det fler alternativ när det kommer till mat och lockar många besökare årligen. 

  • Le Ghiaie – Vacker strand som bjuder på kritvit klappersten och ligger i staden Portoferraios. Läget är fördelaktigt för den som söker efter god mat, vattensportoch vill enkelt hitta parkeringsplatser.

Aktiv semester på ön Elba, Italien

Elba - den perfekta ön för den aktiva semesterfirare

Elba är också det perfekta stället att semestra i Italien för dem som har svårt att sitta still under semestern. Här finns det ett bra och spännande urval av olika aktiviteter. 

Det finns många härliga ställen att dyka på ön och på flera ställen på en dykresa med erfarna instruktörer. Från stränderna kan du också snorkla och uppleva det rika havslivet. Den långa kusten med vikar bjuder även in till vindsurfing och kajakpaddling

Du kan också utforska ön till fots, med häst eller cykel. På berget Calamita hittar du till exempel en 180 kilometer lång bergscykelväg som bjuder på fantastisk utsikt längs med leden. Du kan se hela vägen till Korsika om vädret tillåter. 

Ett måste när man har bokar boende på Elba är att se öns vackra landskap på två hjul. Exempel på saker man kan se är gamla slott, idylliska små fiskebyar, anrika kyrkor och byar belägna på sluttningar. Ett tips är att ta er tid och besöka en av de mindre städerna och njuta av god Italiensk mat. Allt detta kan du uppleva om du har valt att hyra hus på Elba.

Boka semesterboende på vår hemsida!

NOVASOL har arbetat med stuguthyrning sedan slutet av 1960-talet. Längs med vägen har vi samlat på oss värdefulla erfarenheter och idag bygger vårt system på kvalité och trygghet. 

Har du frågor om hur det fungerar att hyra hus på Elba kan du alltid ringa och prata med någon från kundservice. Vi hjälper mer än gärna till, så att du får alla förutsättdungar för en härlig semester. Du är även varmt välkommen att boka direkt online semesterhus i Toscana eller Elba enkelt på vår hemsida!