search

Hyra hus i Alpes de Haute Provence

Välkommen att boka boende i Alpes de Haute Provence 

Upplev fantastiska sydöstra Frankrike genom att hyra hus i Alpes de Haute Provence hos oss på NOVASOL. Områdets förtrollande landskap och natur lockar årligen många besökare som vill ta del av de härliga vyerna. Dessutom finns det massor att göra och Alpes de Haute Provence erbjuder allt från att åka skidor till avkoppling.

Vi på NOVASOL har ett brett och varierande utbud av semesterbostäder. Till exempel erbjuder vi boenden där det är tillåtet att ta med sig husdjur vilket innebär att du har möjlighet att hyra hus i Alpes de Haute Provence med hund till exempel. Söker du kanske istället efter närhet till bad? Då kan du boka boende i Alpes de Haute Provence med pool och endast ha ett stenkast ifrån ett svalkande dopp. 

Passa på att ta med din familj på en härlig semester och boka din semesterbostad i Alpes de Haute Provence redan idag!

Semesterhus med pool i Alpes de Haute Provence, Frankrike

 

Tips på saker att göra i Alpes de Haute Provence

När du väljer att hyra hus i Alpes de Haute Provence i regionen Provence har du goda förutsättningar för en lyckad semester. Här finns det både utrymme för fysiska aktiviteter och avkoppling samtidigt som det finns massor att se. 

Området kring Alpes de Haute Provence bjuder in till äventyr. Här kan du bland annat uppleva Europas motsvarighet till Grand Canyon – Les Gorges du Verdon. Les Gorges du Verdon beskrivs ofta som Europas vackraste flodkanjon och har fått sitt namn efter flodens Verdon Rivers turkosgröna vatten. Förutom flodens smaragdgröna vatten, präglas landskapet av djupa bergsklyftor och vackra vattenfall. I området är det mycket populärt med både skärmflygning och forsränning.   

Skärmflygning och forsränning är populära aktiviteter under sommartid men under vinterhalvåret lockar istället skidbackarna. Det finns nämligen elva skidorter att välja bland som erbjuder många härliga skidbackar. Varför inte spendera din skidsemester med familjen i Frankrike genom att boka ditt boende i Alpes de Haute Provence. 

Utöver fysiska aktiviteter så finns det många sevärdheter. Ett tips är att besöka pampiga katedralen Forcalquier grundat någon gång under 1200-talet. Passa även på att åka till orten Moustiers Sainte Marie, känd för sin charm och skönhet. Staden Sisteron är ännu en stad att besöka och orten är dramatiskt placerad vid en klippklyfta där floden Durance rinner igenom. Ett måste är att se den stadens katedral och fästning.

Vy över medeltida staden Sisteron i Alpes de Haute Provence, Frankrike

Ett annat resmål som är värt att besöka är den fina orten Valensole. Staden är en av de mest besökta städerna i Alpes de Haute Provence. Framförallt på grund av sina vackra lavendelfält som lockar otaliga fotografer världen över. Inte långt bort, finner du även nationalparken Verdon och den konstgjorda sjön Lac de Sainte Croix
Vi på NOVASOL erbjuder många semesterhus i Alpes de Haute Provence vilket är en bra utgångspunkt för en spännande och rolig semester. 

Koppla av under din semester

Området kring Alpes de Haute Provence är populärt bland dem som vill bort från vardagsbruset och ladda om batterierna. Ett måste när du är i Alpes de Haute Provence är att besöka kurorten Digne les Bain. Staden har även fungerat som kurort ändå sedan romartiden och du kommer inte att bli besviken! Utöver spa, kan du njuta av den lilla stadens charm med sina vackra gamla byggnader och sköna naturomgivningar. Vi har många semesterbostäder i Alpes de Haute Provence vilket är en bra bas om du söker avkoppling under din semester. 

Boka ditt semesterboende direkt online

NOVASOL erbjuder många semesterboenden i Alpes de Haute Provence och är en bra utgångspunkt för en lyckad semester. Vi har varit verksamma inom stuguthyrning sedan slutet av 60-talet och har längs utvecklat ett system som bygger på kvalité och trygghet.  

När du väljer att hyra hus i Alpes de Haute Provence eller i regionen Provence kan du antingen välja mellan att boka direkt på vår hemsida eller att kontakta vår kundservice. Vi hjälper dig gärna att hitta just ditt drömboende för en härlig semester. 

Varmt välkommen att boka semesterboende i Provence redan idag!