Hyra hus i Avignon

Upplev fantastiska staden Avignon när du hyr semesterhus hos NOVASOL. Den historiska staden Avignon är känd som ”Pope City” och kan stoltsera med att vara med på UNESCOs världsarvslista sedan 1995. 

Omgiven av lavendelfält och vacker natur ligger denna fantastiska stad i regionen Provence. Området genomsyras av rogivande atmosfär och bjuder på kulturella- och historiska sevärdheter. Tillsammans med stadens många soltimmar, mysiga torg och underbara kök är ett semesterboende i Avignon det självklara valet för livsnjutaren.

Avignon i Provence, Frankrike

Populära semesterhus i Avignon

Loading...

Djurvänliga semesterhus i Avignon

Loading...

Semesterhus med pool i Avignon

Loading...

Semesterhus med flexibel ankomst i Avignon

Loading...

Semester för alla sinnen

Avignon ligger vid floden Rhône och är omgiven av härliga vingårdar, lavendelfält och svala olivlundar. Om du befinner dig innanför stadsmuren hittar du en mängd kulturella- och historiska platser. En promenad genom de smala gatorna och de mysiga torgen bjuder in till avkoppling. Varför inte stanna upp för att njuta av en kaffepaus eller ett besök på en av de lokala vinbarerna? Strax utanför staden omges du av spektakulära berg och vacker natur. 

Det finns även gott om möjligheter till utomhusaktiviteter i närområdet till Avignon, där du besöka badplatserna längs flodbankarna. Om du vill ta ett svalkande dopp i sommarvärmen precis utanför dörren, är det möjligt när du väljer att hyra ett boende med pool i Avignon.

Boende med pool i Avignon, Frankrike

Sevärdheter nära ditt boende i Avignon

Ett måste när du besöker Avignon är att besöka La Place de l’Horloge som är stadens sociala samlingspunkt. Här får du ta del av en livlig atmosfär och det är värt att stanna till vid ett av de mysiga trottoarkaféerna och blicka ut med en kaffe i handen och bara njuta av stämningen. 

Men framförallt är det påvens palats - Palais des Papes – man inte får missa. Det finns en äldre och en nyare del av palatset och du kommer med en gång kunna se hur stil och design har blandats. Strax intill slottet finner du även den mäktiga Notre-Dame-des-Doms-katedralen som härstammar från 1200-talet. 

En annan sevärdhet som förtjänar ett besök är den så kallade Pont d'Avignon eller ”halvbron” som det kallas på svenska. Bron förstördes under 1226 och otaliga försök till att reparera har gjorts men förgäves. Rhônefloden bryter ner nämligen ner bron igen. 

Ett tips är också att hinna med ett besök på Musée Calvet som bjuder på stor konstsamling med bland annat konst från Manet. När du väljer att hyra hus eller hyra lägenhet i Avignon har du inte långt till att upptäcka dessa historiska monument och uppleva stadens kulturarv. 

Om du har egen bil eller hyr bil är ett boende i Avignon en perfekt startpunkt för att utforska landsbygden, härliga naturomgivningar och uppleva många sevärdheter. Passa på och ta bilen för att besöka en eller flera pittoreska småbyar. Där kan du bland annat köpa med dig tryffel, lavendel och oliver hem, samtidigt som du njuter av härliga naturomgivningar längs vägen.

Halvbron Pont d'Avignon i Avignon, Frankrike

Boka semesterhus eller lägenhet i Avignon online

På NOVASOL har vi arbetat med uthyrning av semesterhus sedan 1968 och under åren har vi tagit fram ett system som erbjuder trygghet och kvalité. Vi kan idag erbjuda ett stort utbud av semesterhus och lägenheter, bland annat i Frankrike och Provence.

Du är varmt välkommen att kontakta oss när du vill hyra hus i Provence eller så kan du själv boka direkt online på vår hemsida. Vi hjälper dig gärna med de frågor du har kring våra semesterbostäder.