Upplev pittoreska medeltidsbyar, fantastisk natur och spännande sevärdheter

När du hyr ett semesterhus i Frankrike finns nästan alltid vingårdar, majestätiska slott och pittoreska kloster runt knuten, inte minst när du hyr ett semesterboende i Ardèche. Om du behöver ett uppfriskande dopp finns det många trevliga platser längs någon av de många floderna i området. Föredrar du att inte ta dig iväg för att svalka dig, kan du hyra ett boende i Ardeche med pool. Njut av möjligheten att ta ett svalkande dopp eller en simtur precis när du vill.

Ett av våra semesterhus med pool i Ardèche

Populära semesterhus i Ardèche

Loading...

Djurvänliga semesterhus i Ardèche

Loading...

Semesterhus med pool i Ardèche

Loading...

Semesterhus med flexibel ankomst i Ardèche

Loading...

Kom nära fantastiska naturupplevelser

Vackra Ardèche är ett av de mest frodiga områdena i Frankrike. Beläget väster om floden Rhône, är området ett äkta paradis med gröna vingårdar och doftande melon- och persikofält. I det fantastiska bergsområdet hittar du floder, frodiga dalar och massor av spännande grottor. De små, pittoreska medeltida städerna ligger vackert belägna längst de böljande och bergiga landskapet. 

När du hyr ett semesterhus i Ardèche, har du möjlighet att utforska några av Frankrikes största naturupplevelser, naturbron Pont d'Arc och naturreservatet Ardèche Gorges. Du kan koppla av på något av de många olika spaen som finns, eller ha en aktiv semester i naturen med många massor av utomhusaktiviteter att välja mellan.

Pont d'Arc i Ardéche

De bästa sevärdheterna i Ardèche

Den världsberömda bron, Pont d'Arc, fångar tusentals besökare varje år. Den naturliga bron som går över Ardéchefloden är mer än 30 meter hög och är ett otroligt fenomen. Broen ligger ca. 5 km från staden Vallon-Pont-d'Arc. Staden är också värd ett besök, speciellt på sommaren då det är en livlig atmosfär i staden med mysiga restauranger och kaféer.

Glöm inte heller att besöka naturreservatet Ardèche Gorges. Detta fantastiska naturfenomen är centrerat på den 22 kilometer långa Ardéche floden. Du kan uppleva naturreservatet geonom att paddla på den rasande floden och/eller vandra längs de branta ravinerna. I detta frodiga området finns en mångfald av djur och växter - om du har tur kan du se både örnar och bäver - liksom oföränderliga geologiska fenomen. Dessutom kan ni hitta flera naturupplevelser som alpina växter, djur och Gorges du tarn i Cévennes National Parc.

Ett "måste" är också Monts d'Ardéche naturpark med de många sjöarna. En del av NOVASOLs semesterbostäder i Ardèche ligger faktiskt i naturparkerna, så du kan välja att bo mitt i detta naturparadis när du är på semester i Frankrike. 

I närheten av Pont d’Arc finns också Chauvet grottan med några av världens bäst bevarade grottmålningar. De flesta av Ardèche-områdets medeltida städer ligger direkt vid floden och är alla belägna endast en kort promenad bort från en middagspaus bland de små gatorna.

Ardèchefloden i Ardèche Gorges

Aktiv semester i Ardèche

Ardèches mångsidiga natur, sprudlande floder och höga berg gör området till ett mekka för utomhusaktiviteter. Det finns ingen aktivitet som du inte kan göra här. På floderna kan du paddla kanot eller kajak och om du önskar något lite vildare kan du testa på forsränning. Längs floderna hittar du härliga badområden och särskilt märkta fiskeplatser.

Det finns också otaligt många cykelvägar och speciella montainsbike vägar både i bergen och i de vackra gröna dalarna. Slutligen är området idealiskt för vandring, både för nybörjare och erfarna. På NOVASOL kan du faktiskt hitta ett semesterhus som gjort för en vandringssemester i Europa.

När du valt att hyra hus eller en semesterlägenhet i Ardèche, hjälper lokalbefolkningen dig gärna med tips för vandringar och andra spännande aktiviteter. Cyklar och mountainbikes kan hyras och det finns gott om guidade turer både i bergen och på floderna.

Tradgård och terrass till boende i Ardèche

Smaskens för smaklökarna

När man hyr ett semesterboende i Frankrike är man aldrig långt ifrån den närmsta gourmetrestaurangen. Ingen är så bra som fransmännen på mat och vin. I Ardèche är det inte heller något undantag. Liksom de flesta områdena i Frankrike finns det här en egen lokal specialitet. 

Köket är baserat på det franska landet och råvarorna som är de grundläggande elementen är potatis och söt kastanj som odlas lokalt i området. Kastanjerna är tillagade antingen glaserade eller i krämer och soppor. Potatisen är gjord som en ”Crique” en slags potatispannkaka gjord av riven potatis och stekt med smör. 

Man är också speciellt förtjust i fläsk, speciellt då området har berömd köttfärs, korv, pates, skinka och kaketter. Du kan också njuta av lokalt prodocerad nyplockade solmogna fikon, aprikoser och meloner i området. 

Dessutom hör det till att man ska kunna köpa lokalt producerade viner i Frankrike – vilket man kan göra även i Ardèche och om man vill veta mer om de vackra vinslott och vingårdarna kan man också boka in sig på guidade turer. De många olivlundarna i området gör det möjligt för dig att dessutom utforska olivoljeproduceringen och smaka på de lokala olivprodukterna.

Boka boende i Ardèche hos NOVASOL

När du hyr ett semesterhus i Ardèche finns möjligheterna att inhandla mat på den lokala marknaden och själv tillreda läckra måltider av de färska råvarorna området har att erbjuda. Du kan njuta av den färdiga måltiden hemma på terrassen i ditt semesterhus under bar himmel i lugn och ro. Både barnfamiljen, naturälskaren och adrenalinjägaren kommer älska de pittoreska medeltidsbyarna, den fantastiska naturen och de många spännande sevärdheterna. Ardèche är ett härligt resmål att hyra hus i Frankrike för semestern.

Hos oss på NOVASOL finner du ett brett utbud av semesterbostäder i Frankrike, bland annat i Ardèche. Varje semesterbostad i vårt sortiment har besökts av vår egen lokala personal innan det tagits in i utbudet. Detta som en extra trygghet för dig som vill boka boende till din semester. Varmt välkommen att boka ditt semesterhus direkt här online eller genom att kontakta vår kundservice. Vi hjälper gärna dig som vill hyra hus i Ardèche att hitta det boende som passar just dig.