Hyra hus och lägenheter i Aquitaine

Aquitaine är det populära semesterområdet mellan Atlanten och Pyreenerna med sina härliga badstränder, skogar, sjöar , floder, bergslandskap och mängder med konstskatter.

Utefter kusten sträcker sig 250 kilometer gyllene sandstränder, där man kan njuta av mer än 2200 soltimmar om året. Tack vare sin huvudstad – Bordeaux – har området fått internationellt rykte. Hamnstaden är Frankrikes femte stad och har ett populärt kulturliv med intressanta museer, neoklassiska byggnadsverk och vackra parker.

Hus i Biarritz, Aquitaine

Populära semesterhus i Aquitaine

Loading...

Djurvänliga semesterhus i Aquitaine

Loading...

Semesterhus med pool i Aquitaine

Loading...

Semesterhus med flexibel ankomst i Aquitaine

Loading...

Semester i härlig natur

Om ditt boendeBadorten Arcachon har ett härligt klimat och här finns en välkänd ostronodling samt Europas största sanddyner. Mellan Atlanten och Quercybergen ligger ett stor slättland, som omfattar en yta av 14.000 km3. De högsta punkterna här är Pointe de Grave, Bayonne och Nérac. Det relativt platta området passar bra för cykel- och vandringsturer.

För den som gillar berg, är det kanske bättre att bege sig till Pyreneerna, som är paradiset för vandrare och skidåkare. Här kallas de Pyrènèes Atlantiques, eftersom de sakta reser sig ur havet och sträcker sig genom Baskien till Medelhavet. Här uppifrån har man en strålande utsikt ända in i Spanien.

Även i Aquitaine kan man hitta mycket goda viner. Runt omkring byn Saint-Èmilion finns de välkända vinodlingarna, varifrån man mycket gott vin kommer. Denna lilla ort ligger på en kulle. Härifrån har man en fantastisk utsikt över Dordogne.

Många sjöar och floder och de stora skogarna Pèrigord Vert är också karaktäristiskt för trakten. Och har man med sig en ”gris” har man goda chanser att hitta tryffel, som ju är eftertraktat av många.

Man brukar säga, att människorna, speciellt de i sydväst, är mycket gästvänliga. Så varför inte deltaga i någon av alla fester och uppleva det själva. Här värnar man fortfarande om traditioner. Och på festerna bjuds det på det bästa både vad gäller mat och dryck. Så passa på och smaka på något nytt.

Hyr semesterboende i Aquitaine hos NOVASOL

Oavsett var i Aquitaine man tillbringar semestern, så är det alltid en bra utgångspunkt att bo i ett semesterhus eller lägenhet. Då får du möjlighet att leva lite som fransmannen själv under semestern och verkligen komma nära det lokala och geniuna. Som stugförmedling är NOVASOL verksamma i de flesta delar av Frankrike med egen fransk personal och servicekontor (på utvalda platser). Våra duktiga medarbetare åker kontinuerligt runt för att hitta nya semesterhus i Frankrike vilket gör att du bland annat i Aquitaine kan se nya boenden dyka upp på hemsidan. Året om. Välkommen att hitta din favorit i Aquitaine i utbudet av semesterbostäder.