Hyra hus i Auvergne

Naturupplevelser med ett semesterhus i Auvergne

Hyra hus i Auvergne

Åk på Frankrikesemester med rekreation och många härliga naturupplevelser. Går ni med planer om att hyra hus i Frankrike för nästa semester kan vi bland annat erbjuda ett härligt utbud av semesterhus i Auvergne. Här kan ni njuta av såväl natur som kurorter och därmed rekreation och avkoppling under semestern.

För att hyra hus i Auvergne – eller en semesterlägenhet om du hellre föredrar – är du välkommen att söka samt boka ditt boende här på vår hemsida.

På NOVASOL har vi arbetat med uthyrning av semesterbostäder sedan 1968 och är glada över att kunna erbjuda ett gediget och personligt utbud för dig som vill hyra hus i Frankrike. Auvergne är en av våra många regioner där vi hyr ut boende – gör en sökning och se vart din nästa semester bär av. Du kan filtrera din sökning baserat på de önskemål du har på semesterbostaden.

Till exempel om du reser med hund eller om ni är ett större sällskap där ni behöver ett visst antal sovrum. Kanske med pool eller med trädgårdsmöbler av lite högre kvalitet för att verkligen njuta och koppla av på terrassen. Välkommen!

Populära semesterhus i Auvergne

Loading...

Djurvänliga semesterhus i Auvergne

Loading...

Semesterhus med flexibel ankomst i Auvergne

Loading...

En del av Auvergne-Rhône-Alpes

I mitten av Frankrike ligger Auvergne som fram till 2016 var en egen region i landet. Under 2016 blev Auvergne en del av Auvergne-Rhône-Alpes då den slogs ihop med Rhône-Alpes. Regionhuvudstaden i Auvergne var Clermont-Ferrand vilken är känd för bergskedjan som ligger runt om staden.

Från Clermont-Ferrand kommer Blaise Pascal som var en framstående matematiker och har fått måttenheten Pascal uppkallad efter sig. 

Auvergne gränsar mot flera andra regioner vilket gör att du kan ta utflykter från ditt semesterhus till andra delar i Frankrike under din semester här. Söderut gränsar regionen mot Midi-Pyrénées och Languedoc-Rousillon.

Åt andra hållet, det vill säga norr, ligger Centre-Val-de-Loire och Bourgogne. Den senare regionen är känd för sina viner men här finns också andra matupplevelser då såväl Bœuf Bourguignon och Dijonsenapen härstammar härifrån. I väster gränsar Auvergne till Limousin och i öster mot Rhône-Alpes.

Vackra landskap i Auvergne

Semestra i Auvergne

Regionen är till stora delar en av de mest glesbefolkade i Frankrike och har turismen som en viktig inkomstkälla. Den franska naturen i området är det som ofta lockar besökare hit och även rekreation du det finns kurorter i Auvergne. Här ligger bland annat staden Vichy som är en känd kurort i regionen och tillhör departementet Allier. 

I regionen finns också flera sevärdheter och attraktioner. Exempel där du kan få fantastiska naturupplevelser är Parc Naturel Régional des Volcans d'Auvergne och Parc Naturel Régional du Livradois-Forez.

Gör också ett besök till ’Frankrikes kallaste stad’ Aurillac som ligger över 600 meter över havet. I staden som kallas paraplyets huvudstad kan du bland annat utforska flera fina kyrkor. I Montluçon finner du såväl historia som kulturupplevelser.

Besök kyrkorna Notre-Dame och Saint-Pierre eller upplev Parc des Ilets och Esplanade de l'avenue Marx Dormoy. Staden växte markant i invånarantal efter att utvinningen av kol började.

Upptäck Auvergne i Frankrike

Boka ditt boende i Auvergne

Du kan boka ditt boende i Auvergne direkt här på vår hemsida men vår kundservice står även redo per telefon och mail om du vill ha hjälp med att genomför din bokning. Vi ställer självklart upp för att hjälpa dig efter bästa förmåga om du skulle ha några frågor kring våra semesterbostäder eller om du undrar om något i allmänhet kring stuguthyrning. 

Passa på att redan nu göra en sökning för att se vårt kompletta utbud av semesterhus och lägenheter i Auvergne för uthyrning. Du kan genomföra din bokning direkt här på vår hemsida och allt som oftast krävs ingen förfrågan först som behöver godkännas.

Undantaget är när det är nära till ankomst då vi behöver kontrollera med ägaren först så att semesterbostaden är inflyttningsklar för dig och ditt resesällskap. 

På NOVASOL hälsar vi dig välkommen för din nästa Frankrikesemester då du vill hyra hus i Auvergne!