Semesterhus i Pays de la Loire

französische Küste - Ferienhaus Pays-de-la-Loire

Semesterhus i Pays de la Loire

Slott omgivna av frodiga ängar, sädesfält, skogar och vinodlingar - det är vad du finner med ett semesterhus i Pays de la Loire. Lägg så till floden Loire, som med sina 1020 km är Frankrikes längsta flod, som ringlar fram genom Frankrikes historiska hjärta och rinner ut i havet.

Loiredalen var på 1600-talet ett mycket populärt område bland kungahuset och den franska adeln. Det är tack vare denna populäritet, som Loiredalen är världsberömd för sina vackra slott. Många av Loiredalens besökare kommer också hit för att titta på dessa slott med sina tjusiga parker och trädgårdar. Stannar man lite längre och åker, kommer man också upptäcka det vackra och omväxlande landskapet.

Populära semesterhus i Pays de la Loire

Loading...

Djurvänliga semesterhus i Pays de la Loire

Loading...

Semesterhus med pool i Pays de la Loire

Loading...

Semesterhus med flexibel ankomst i Pays de la Loire

Loading...

Semester i vacker miljö

Det finns också många andra floder som Indre, Vienne und Cherin, som är väl värda ett besök när du ska hyra hus i Pays de la Loire. Deras dalar är också vackra och lite här och där finns det slott vid floderna.

I Pays de la Loire finns även många pittoreska, medeltidsbyar och städer, som var en har något att berätta från förr i tiden. Åk gärna till t ex den gamla delen av Guérande eller La Ferté-Bernard, som också kallas Lilla Venedig i väst

Precis som i så många av Frankrikes regioner är vinodling en viktig sysselsättning. Kör utmed med vinvägen - från Nantes till Montsoreau. Här kan man få smaka på eller köpa med sig allt från torrt vitt vin, spritsigt mousserande vin och sött dessertvin.

I Loiredalen finns en mycket speciell tradition - salt. I saltkärren vid Noirmoutier och halvön Guérande utvinner man än idag salt, som naturligtvis används i områdets maträtter.

Boka semesterbostad i Pays de la Loire

Över hela landet kan du hyra hus i Frankrike hos oss. I just detta område vligger NOVASOLs semesterhus vid orter, där man kan ta för sig av vad Pays de la Loire har att bjuda och samtidigt koppla av. Området utmed Loire har ett sydländskt klimat, trots att det inte är mer än en dagsresa till Engelska kanalen. Semesterhuset är en idealisk utgångspunkt för en trivsam semester i Pays de la Loire.