Hyra hus i Vendée

Vendée är en av de mest populära destinationerna i Frankrike. Regionen har totalt ca 160 kilometer långa sandstränder längst atlantkusten. Det är också väldigt populärt att hyra semesterhus i Vendée då man kan hyra hus vid havet. 

Genom att boka boende i Vendée får du möjlighet till behagligt väder och dessutom finns det chans att testa alla möjliga vattensporter i området. Det finns charmiga fiskebyar längst med kusterna och historiska städer med mängder av aktiviteter och restauranger med lokala specialiteter.

Hus att hyra i Vendée med pool

Populära semesterhus i Vendée

Loading...

Djurvänliga semesterhus i Vendée

Loading...

Semesterhus med pool i Vendée

Loading...

Semesterhus med flexibel ankomst i Vendée

Loading...

Att göra i området

Genom att hyra semesterbostad här finns det mycket aktiviteter att välja mellan. Den absolut populäraste attraktionen att besöka i Vendée är temaparken Puy du Fou. Här kan du uppleva olika sorters uppträdande med allt ifrån teater till hästridning och fäktning. Le Puy du Fou ligger ca 90 km från Les Sables d´Olonne

Marais Poitevin är ett stort område sumpmark med unik fauna och flora. Detta är rester av den tidigare Poitou viken och används idag till viss del till odling och avel och en annan del är idag en turistattraktion med pittoreska kanaler. Området kallas för ”The green Venice” och är ett måste att uppleva när ni ska hyra hus i Vendée.

Show i Puy du Fou

Flera utflyktsmål

Andra rekommenderade utflykter som kan vara kul att göra under semestern är ett besök i cognac- och pineauregionen Charente-Maritime eller en dagstur till La Rochelle. La Rochelle är bland de finaste städerna i regionen och en av Frankrikes största hamnstäder. Den restaurerade gamla stan är omgiven av tinnar och torn.

Med ett boende i Vendée blir det möjligt att se den berömda starten av den extrema jordenruntkappseglingen Vendée Globe där start och stopp är vart fjärde år i den franska orten Les Sables d'Olonne. Denna segling har startats sedan 1989 och brukar starta i november månad.

Ön Noirmoutier i Vendée

Besök en ö

Det finns olika båtturer att välja mellan för att nå någon utav de närliggande öarna. Ön Yeu är en vacker ö med underbart landskap. Här finns vild kustlinje med både sandstränder och klippor och vacker natur vilket gör ön väldigt populär bland vandrare. Dessutom erbjuds aktiviteter så som segling, fiske, kayaking och scuba diving på ön.

En annan ö värd att nämna är Noirmoutier som även denna ö är ett paradis för naturälskare. Med klarblått saltvatten och totalt ca 40 km långa ständer erbjuds även här mängder av vattensporter. Genom att hyra boende i detta område finns det mängder med aktiviteter på havet att testa.

Semesterhus med pool i Vendée, Frankrike

Boende för en semester i Vendée

Semester i ett semesterboende i Vendée är ofta förknippat med en strandsemester med bad sol och relax. Det går också att hyra boende med pool i Vendée men för den som gillar att bada i havet finns breda fina, vita sandstränder, kristallklart vatten och fantastiskt väder. En idylliskt semester för familjer med barn. Här kan ni också hyra hus med hund så att alla i familjen kan följa med på semestern.

Vendées långa kust börjar med Marais de Machecoul på Bourgneufs bukt sydväst om Nantes. Det finns även mycket annat att göra i denna region som ligger utanför strandsemesterns ramar. Ett exempel är den vackra naturen och de fina djurlivet. Många fågelarter hittar sina bon mellan halmtak och i gamla väderkvarnar, glöm inte att ta med er kikarn på semestern! 

Genom att hyra hus i Frankrike kommer ni få en fantastisk semester med fullt av valmöjligheter. I Frankrike finns det boenden som är strandnära, naturnära och stadsnära, allt för att varje individuell person ska finna ett boende som passar sina önskemål.