Hyra hus i Franche-Comté

Vandra i vacker natur i Franche-Comté

Hyra hus i Franche-Comté

Hos NOVASOL kan du för din nästa semester hyra hus i Franche-Comté som är en region i östra Frankrike och gränsar Schweiz. Regionen består av fyra departement; Haute-Saône, Doubs, Jura och Territorie de Belfort. Varje område har något unikt att erbjuda, både i förhållande till natur och kultur i städerna. Regionen i helhet är känd för sin naturliga skönhet, rika historia och kultur samt regionala specialiteter och en mängd aktivitetsmöjligheter. Franche-Comté är med andra ord en utmärkt destination att hyra hus i Frankrike där du högst osannolikt kommer att få slut på saker att göra under semester.

Populära semesterhus i Franche-Comté

Loading...

Djurvänliga semesterhus i Franche-Comté

Loading...

Semesterhus med pool i Franche-Comté

Loading...

Semesterhus med flexibel ankomst i Franche-Comté

Loading...

Stad och kultur

Franche-Comté som region existerade fram till 2016 då det blev en del av Bourgogne-Franche-Comté. Huvudstaden i Franche-Comté var Besançon som ligger idylliskt vid floden Doubs. Staden består huvudsakligen av medeltida hus byggda av sten, medan det emellanåt kan ses vackra hus från 1700-talet och magnifika kyrkor och katedraler. Besançon har en av Frankrikes finaste konstsamlingar som innehåller konst från Titian, Bellini, Rembrandt, Matisse, Rubens och många andra. Samlingen har fått smeknamnet 'Petit Louvre' på grund av samlingens rikedom. Staden har två andra stora museer, 'Musée du Temps' som ligger i juvelen Granvelle Palace och 'Musée de la Résistance et de la Déportation' som ligger i stadens citadell vilket 2008 blev upptaget på UNESCO:s världsarvslista. 

Andra noterbara städer i Franche-Comté är Belfort, Dole och Montbéliard, som är viktiga städer med kulturella och historiska sevärdheter samt flera natursköna platser runt omkring sig. Var du än väljer att hyra hus i Franche-Comté kommer du aldrig vara långt från spännande städer och kulturella sevärdheter.

Naturupplevelser med semesterhus i Franche-Comté

Natur och landskapsbeskrivning

Franche-Comté är en naturskön region och marknadsför ofta sig själv som ett paradis för 'grön turism' och naturturism. I de varma sommarmånaderna, då en stor del av Frankrike torkar, håller Franche-Comte sig grön och bördig tack vare de närliggande bergen och de många floderna och sjöarna, liksom de kortare sommarstormarna. I områdena Doubs och Jura, längs gränsen till Schweiz, stöter du på färgglada blomsterängar som bidrar till att göra området perfekt för vandrings- och cyklingsturer samt seglatser i floderna. Det högsta av bergen 'Crêt de la Neige' har en höjd på 1708 m.ö.h. 

En semester i Franche-Comté handlar om att ta sig tid till göra allt man tycker om och älskar, oavsett om det handlar om sportigare aktiviteter eller avkoppling. Landskapet domineras i allmänhet av åkrar, tät skog, sjöar och berg vilket bjuder in till en mängd aktivitetsmöjligheter där hela familjen kan delta.

God mat under Frankrikesemestern

Attraktioner och sevärdheter

Hyr du en semesterlägenhet eller ett semesterhus i Franche-Comté kommer du att upptäcka en hel del sevärdheter under resan. Förutom den vackra naturen har den rika historien lagt grund för en rad sevärdheter. Det finns en uppsjö av kyrkor, slott, arkitektoniska byggnader, monument och andra historiska platser. Besök till exempel. 'Musée de l'Hotel-Dieu' i Beaune med sin gotiska arkitektur och fascinerande historia som går tillbaka till 1443 eller ta en tur förbi 'Chateau de Joux' där många historiska händelser har ägt rum. Under de 18:e och 19:e århundradena användes det som ett fängelse. 

Barnen kommer säkert att älska en resa till 'Aquaparc Isis’ i Dole där ni får möjlighet till vattenlekar, avkoppling och underhållning på högsta nivå. Eller varför inte ett besök till 'Dino Zoo du Doubs'? Här kan du se över hundra rekonstruktioner av förhistoriska djur och människor längs den drygt 2 km långa vandringsleden genom parken. Med ett semesterhus i Franche-Comté kan du helt välja själv vad du vill göra under din semester och vilka attraktioner du vill upptäcka - här finns något för alla!

Regionala specialiteter

Franche-Comté är födelseplats och hem för ett antal internationellt kända produkter och kulinariska specialiteter. Mest känd är regionen nog för sina jordbruksprodukter, särskilt osten 'Comté' och rökt korv. Speciellt omkring Jura produceras också många distinkta viner såsom Arbois och Côtes du Jura

Området är också känt som Frankrikes urmakare eftersom då denna industri finns representerad på bägge sidor av den schweiziska gränsen. Andra lokala produkter inkluderar glas, leksaker och bilmärket Peugeot, som har en stor anläggning i Sochaux. Under en semester i Franche-Comté kommer du alltså ha goda möjligheter till nya smakupplevelser.

Boka boende i Franche-Comte

I Franche-Comté hyr NOVASOL ut både semesterhus och semesterlägenheter. Variationen av semesterbostäder gör att det mer eller mindre finns ett boende för alla smaker. I alla fall om du bokar i tid innan någon annan hinner före. Spenderar du din semester i ett semesterhus får du friheten att bestämma takten för semestern själv och vad du ska använda dina semesterdagar till. Även om det så är att äta på terrassen eller framför TV’n. 

Många av våra semesterbostäder i Frankrike har alla typer av faciliteter. Hyr till exempel ett hus med egen pool, naturskön panoramautsikt eller i ett läge nära vad som är viktigast för dig. Att hyra hus eller semesterlägenhet i Frankrike ska vara tryggt. Därför besöker och kontrakterar vi alla våra semesterbostäder för uthyrning och vi inkluderar även vårt trygghetspaket i alla bokningar – utan någon extra kostnad. Vi hälsar dig varmt välkommen till NOVASOL Frankrike för att hyra hus i Franche-Comté!