Hyra hus i Limousin

Limousin ligger i sydvästra Frankrike och är det perfekta stället att hyra hus för naturälskare. Området är känt för sitt blomstrande landskap, jordbruk, ängar och det berömda köttet av nötkreatur och får. Köp dina färska ingredienser vid någon av de många marknaderna för till exempel frukt och grönsaker och få en god måltid att ta hem att tillaga i ditt hyrda semesterhus. Hyr en semesterbostad i Limousin för en avkopplande semester i Frankrike, där du själv kan kontrollera tempot.

Samtliga semesterhus i Frankrike besöks av våra egna franska medarbetare innan de görs tillgängliga för uthyrning och detta gäller även i Limousin. Eftersom mer eller mindre alla semesterbostäder är privatägda, innebär detta att du får ett stort, varierat och personligt utbud att välja mellan. Med andra ord möjlighet till genuina upplevelser av det lokala och stora förutsättningar att hitta ett boende i Limousin som passar just dig och dina önskemål.

Naturskön semester i Limousin

Populära semesterhus i Limousin

Loading...

Djurvänliga semesterhus i Limousin

Loading...

Semesterhus med pool i Limousin

Loading...

Semesterhus med flexibel ankomst i Limousin

Loading...

Natur och landskap i Limousin

Limousin var fram till 2016 en egen region men är numer en del av Nouvelle-Aquitaine. Den nyskapade regionen är en sammanslagning av Limousin och de två tidigare regionerna Aquitaine och Poitou-Charentes.

Limousin är indelat i tre områden som är uppkallade efter tre floder; Creuse, Correze och Haute-Vienne. Det finns en stor naturlig kontrast mellan dessa tre områden som kan förtrolla med floder, dalar, sjöar och stora hedar. Hedlandskapet har varit inspiration för många av Monets berömda målningar. Ta en semester i Frankrikes 'gröna hjärta' med ett semesterhus som bas för en aktiv semester på landsbygden, eller avkopplande dagar i parker och vid poolen. Ta en promenad förbi ’Les Loups de Chabrières’, där du kan se stora stenformationer och blicka ut över det fantastiska landskapet där vargar har hittat hem. Här finns särskilt goda möjligheter till en aktiv semester med såväl vandring och cykling som ridning och kajakpaddling längs de många slingrande floderna.

Semesterhus i Limousin nära sevärdheter

Stad och kultur

Besök Limoges, huvudstad i regionen, som sedan 1770 blev betraktat av Kina med ett gott rykte. Limousin var under antiken känt för sitt guld och utmärkta hantverk. Besök till exempel. 'Musée National Adrien-Dubouche' i Limoges eller 'Musée Départemental de la Tapisserie' i Aubusson där du kan se några av de vackra hantverken och mattorna från gamla tider. Bourganeuf är en stad som du definitivt bör ta ett besök till under en semester i Limousin. Det gamla slottet är tempelriddarnas gamla huvudkvarter och 1886 blev staden den tredje platsen i Frankrike där man utvann vattenkraft från de omgivande vattenfallen. Det är också en idé att besöka Chalus under din semester i Limousin. Här hittar du ett gammalt slott omgivet av närmast unik natur i 'Parc Naturel Regional Périgord Limousin' – som godis för ögat! Det var i detta slott som Richard Lejonhjärta blev dödligt sårad 1199. När du ska hyra hus i Limousin kan du se fram emot en hel del kulturella och historiska sevärdheter under din semester i Frankrike.

Frankrikesemester i härlig miljö

Attraktioner och sevärdheter

I Limousin kommer du stöta på många fina naturattraktioner och spännande städer under resan. Om familjen vill ha mer fart under semestern, kommer det inte heller vara något problem i Limousin. Gillar familjen djur bör ni ta en tur till 'Reynou Park', ett zoo där mer än 600 djur av 130 arter finns från alla kontinenter som till exempel tigrar och röda pandor. Du kan också besöka Limousins akvarium i Limoges där du bland annat kan se pirayor och fisk från Afrika. En aktivitet barnen nästan garanterat kommer att älska. Om solen står högt på himlen, är det givet att ta en dagstur till 'Jacquou Parc' - en vatten- och nöjespark, där alla åldrar kan ha roligt under hela dagen!

Boka boende i Limousin

Att hyra hus tycker vi naturligtvis är ett härligt sätt att semestra på med allt vad det innebär i form av frihet och personliga upplevelser och minnen. Du kan välja mellan en rad olika semesterbostäder i Limousin hos NOVASOL vilket gör att det finns olika typer av boende beroende på vilka faciliteter du vill ha under semestern. Hyr till exempel ett semesterhus med pool, utsikt över landskapet eller ett hus där din hund också är välkommen. Det enda du behöver göra är att välja husdjur tillåtet som sökkriterie så kan du se alla semesterhus i Limousin till vilka din fyrbenta familjemedlem är välkommen - utan extra kostnad. Vi har allt från större, lyxigare semesterhus till enklare stugor och lägenheter där fokus ligger på lugn och ro under semestern. Ett eget semesterhus är en utmärkt typ av boende i Frankrike om du verkligen vill uppleva resmålet ’på riktigt’ – detta då du lever lite som lokalbefolkningen. Boka ditt nästa semesterhus i Limousin enkelt och tryggt här online hos oss på NOVASOL!