Hyra hus i Bourgogne

Välkommen att hyra hus i vackra Bourgogne – regionen med såväl matupplevelser som rik kultur och historia. Hos oss på NOVASOL kan du boka boende i Bourgogne i form av såväl semesterhus som semesterlägenheter. Till din bokning ingår alltid vårt Trygghetspaket (läs mer i hyresvillkoren) och alla semesterbostäder har besökts av vår egen personal innan du tagits in i sortimentet. Passa på att göra en sökning redan nu för att se alla möjligheter du har för att hyra hus i Bourgogne till nästa semester!

Feriehus i Bourgogne

Populära semesterhus i Bourgogne

Loading...

Djurvänliga semesterhus i Bourgogne

Loading...

Semesterhus med pool i Bourgogne

Loading...

Semesterhus med flexibel ankomst i Bourgogne

Loading...

Mitt i Frankrike

Bourgogne ligger i de inre delarna av Frankrike och var länge en egen region. Sedan 2016 är Bourgogne en del av regionen Bourgogne-Franche-Comté. Grannregioner till Bourgogne är Île-de-France och Champagne-Ardenne i norr samt Rhöne-Alpes i söder. I Île-de-France är den franska huvudstaden Paris belägen vilket är ett givet utflyktsmål om du är i krokarna. Västerut finner du Centre-Val de Loire med Orléans som huvudort i regionen. Öster om Bourgogne ligger Franche-Comté och i sydväst hittar du Auvergne. 

Regionen Bourgognes huvudstad var Dijon som många kanske främst förknippar med senapen med samma namn. Kommunen Dijon har stadigt växt till ungefär 150 000 och i staden – som har en rik historia - kan du bland annat flera spännande museum, såsom Musée des Beaux-Arts de Dijon och Musée de la Vie Bourguignonne. 

I Bourgogne ligger också Auxerre där du bland annat kan besöka katedralen Saint-Germain och avnjuta de lokala vinerna Chablis, Saint Bris och Irancy. I regionen hittar du också staden Nevers som har svenska Lund som vänort. I Nevers kan du bland annat besöka den romanska kyrkan Saint Etienne och katedralen Saint-Cyr-Sainte Julitte.

Vin och Boeuf Bourguignon

Likt Frankrike i övrigt måste du ta del av matkulturen i Bourgogne. Frankrike har många lokala specialiteter beroende på vilken region du befinner dig i och i Bourgogne är förmodligen Boeuf Bourguignon den mest kända rätten. Maträtten kan beskrivas som en mustig nötköttsgryta kokt på rött vin och allt som oftast vitlök, timjan, lagerblad, morot och tomatpuré. Även lök såsom schalotten , samt champinjon och sidfläsk tillsätts oftast. Varianter av rätten med olika variationer kan givetvis förekomma. I matväg är givetvis varianter av Dijonsenapen också återkommande när du väljer att hyra hus i Bourgogne för semestern. Senapen har en historia som sträcker sig så långt tillbaka som 1850-talet. 

Självklart är också vinet centralt för regionen. Vinerna är oftast från området mellan Dijon och Lyon och inkluderar såväl vita som röda viner och rosé. Bourgogneviner anses ofta ha god kvalité och görs oftast på druvan Pinot Noir. Andra druvor som förekommer är till exempel Chardonnay, Gamay och Aligoté. Väldigt oftast är vingårdarna små i regionen och flera producenter kan ha del i samma vingård.

Varför resa till Bourgogne?

Vinet och maten är en anledning till sig att spendera sin semester i ett semesterhus i Bourgogne. Staden Dijon är givetvis mer än bara senap. Det historiska centrumet i staden finns sedan 2015 med på UNESCO’s lista över världsarv. I staden så hålls också årligen en stor internationell, gastronomisk mässa som lockar över 500 utställare och kan komma upp i hela 200 000 besökare. Befinner du dig i en semesterbostad i Bourgogne under samma period som mässan pågår så bör du definitivt göra ett besök dit.

I Bourgogne finns också gott om historia vilket du kan utforska när du väljer att hyra hus här. Riket Burgund sägs ha bildats redan på 400-talet. Naturen här är också vacker och kuperad där små vingårdar utgör ett för många charmigt inslag i naturen. Floden Saône flyter i regionen.

Boka ditt boende i Bourgogne

Hos NOVASOL kan du hitta såväl semesterhus som semesterlägenheter för uthyrning i Bourgogne. Vi har ett rikt utbud av semesterbostäder i Frankrike och är glada över att även Bourgogne har flera fina alternativ att erbjuda. 

Samtliga semesterhus i Frankrike vårt sortiment är privatägda samtidigt som de besöks av vår egen personal på plats innan de läggs ut för stuguthyrning. Detta gör att du kan välja i ett unikt och personligt utbud samtidigt som du har en trygg bas att utgå från. Att hyra hus för semestern är ett utmärkt sätt att få genuina upplevelser av resmålet och komma närmare kulturen med allt vad det innebär. Du får med andra ord en lite mer äkta upplevelse av Bourgogne när du väljer att hyra hus eller semesterlägenhet här. 

Välkommen att göra en sökning för att hitta din nästa semesterbostad i Bourgogne här på vår hemsida. Du kan filtrera din sökning baserat på just dina önskemål för att hitta just det boende som du önskar. Välj perioden du vill resa för att se vad som är ledigt. Men kom ihåg: först till kvarn gäller så vänta inte för länge med att boka om du hittat just din favorit bland våra semesterhus i Bourgogne!