Hyra hus i Bretagne

Havet vid Bretagne i Frankrike

Hyra hus i Bretagne

Anledningarna är många till att hyra hus i Bretagne för semestern. Det finns nästan inget annat ställe i Frankrike, där det känns så genuint som i Bretagne. Frankrikes västra regioner verkar fortfarande ha klarat sig från de stora turistströmmarna. Detta gör det mycket spännande att hyra hus i Bretagne och få komma nära regionen. Kultur från årtusende lever ännu kvar i vardagen hos befolkningen och låter sig inte påverkas av besökare. Det betyder att det mesta känns väldigt äkta.

Populära semesterhus i Bretagne

Loading...

Djurvänliga semesterhus i Bretagne

Loading...

Semesterhus med pool i Bretagne

Loading...

Semesterhus med flexibel ankomst i Bretagne

Loading...

Fantastiskt landskap

Upptäck det fantastiska landskapet med bland annat antika kyrkor. Låt dig förtrollas av det totalt 1200 km långa kustlandskapet och upplev det genuina livet i de små städerna från medeltiden. Försök också passa på och var med om en keltisk fest, som anordnas på många platser. Samtliga semesterhus i Bretagne som vi hyr ut är privatägda vilket ger goda möjligheter till att få en genuin känsla för resmålet.

Bretagne kallas ofta ’Landet vid havet’, men förutom de fina, gyllene sandstränder, så finns här också, lite längre in i landet, härliga ängar, hedar och skogar. Och mitt ute i den vackra naturen hittar man spår från en annan tid - byggnader, gamla kyrkor och kapell, slott och borgar, historiska stadskärnor och inte minst många megaliter - minnesstenar från Bretagnes forntid. Vill du hyra hus i Frankrike och uppleva det genuina så ska du definitivt se våra alternativ i Bretagne.

Matkultur när du hyr hus i Bretagne

Det bretagniska köket

Ska du hyra hus i Bretagne och är matintresserad finns här mycket att utforska. Färsk fisk och havets frukter som ostron, musslor, hummer och languster, härligt färska grönsaker och ett gott kött. Allt detta kommer direkt från de lokala producenterna och resultatet blir riktigt läckra maträtter. Och till detta måste man smaka på den för området typiska cidern.

Natur och kultur i Bretagne

Vädret i Bretagne är förhållandevis milt. Vintern brukar vara frostfri och den sköna sommaren gör att Bretagne är ett populärt resmål året runt. Badsäsongen börjar ofta i maj och sträcker sig ända in i oktober. På grund av Bretagnes milda klimat finns här en speciell flora och fauna. Och då kanske man främst tänker på havets invånare. Är du intresserad av djur och växter som finns på land, kan besöka någon av naturparkerna i Bretagne.

Det kan mycket väl hända, att någon går förbi dig på gatan och pratar ett språk, som du har svårt att placera - bretonska. På senare tid talas språket mer och mer bland områdets invånare, då de gärna vill värna om sitt ursprung. Man kan höra det på radion och många ortsskyltar är tvåspråkiga.

Upplev det genuina Bretagne med ett semesterhus

Att bo i en semesterlägenhet eller ett semesterhus i Frankrike är en idealisk utgångspunkt för upplevelser utöver det vanliga i detta härliga land. Vi på NOVASOL har arbetat med uthyrning av semesterhus sedan 1960-talet och inspekterar alltid samtliga semesterbostäder innan vi tar in dem i utbudet. Detta gäller även för våra semesterhus i Bretagne. Så gör en sökning redan nu för att hitta ditt nästa semesterhus i Bretagne!