Semesterhus i Morbihan

Frankrike är så mycket mer än Paris och Côte d’Azur. Drömmer du och din familj om en mer unik semester där ni själv bestämmer vad ni vill göra? Hyr semesterhus i Morbihan. På så sätt kan ni enkelt åka på dagsutflykter, utforska den bretonska kulturen och äta er genom Bretagne.

Vackra Morbihan är ett departement i den nordvästfranska regionen Bretagne. Här finns kuststaden Vannes och de fem hamnarnas stad, Lorient. I de västra delarna av Bretagne är befolkningen tvåspråkig, förutom franska talar många invånare det keltiska språket bretonska. Morbihans invånare är stolta över sitt keltiska arv och varje sommar går musikfestivalen Interceltique i Lorient av stapeln. Helt klart värt ett besök om du ska hyra hus i Morbihan i sommar.

Feriehuse i Morbihan

Populära semesterhus i Morbihan

Loading...

Djurvänliga semesterhus i Morbihan

Loading...

Semesterhus med pool i Morbihan

Loading...

Semesterhus med flexibel ankomst i Morbihan

Loading...

Njut av det bretonska köket

Det underbara franska köket är en av många bra anledningar att boka semesterbostad i Bretagne. Bretagnes befolkning kan vara stolt över sitt kök. I dag kan man beställa den pannkakslikande rätten crêpe över hela Frankrike, men rätten kommer ursprungligen från Bretagne. Vill du ha en genuin upplevelse ska du besöka ditt lokala crêperie när du hyr semesterhus i Bretagne. Glöm inte att avnjuta den bretonska cidern till crêpen och smaka på havets läckerheter när du besöker kusten.

Förutom crêpe, kan man beställa den matigare släktingen galette som är gjord på bovete. Konstnärsstaden Pont-Aven i granndepartementet Finistère är vida känd för sina galetter. Från ett semesterhus i Morbihan kan du ta dig till staden Sainte-Anne d’Auray och besöka festivalen Galettes du monde som firas under sommaren. Se hur galetten tillagas, testa på bretonska lekar och beundra den traditionella dansen.

Borta bra, men ’hemma’ bäst

Det finns många fördelar med att bo i en egen semesterbostad i stället för på ett hotell. Genom att hyra hus i Morbihan bestämmer ni själva över er semester. Ni kan komma och gå som ni vill, laga en snabb måltid i ert eget kök eller äta på restaurang. Semesterbostaden blir en fast punkt där även barnen kan känna trygghet. Att hyra hus i Morbihan via Novasol är enkelt och säkert. Vi har förmedlat semesterbostäder sedan 1968 och har ett brett utbud semesterhus och lägenheter i hela Frankrike. Alla våra semesterbostäder besiktas regelbundet och i hyran ingår en trygghetsförsäkring.

Om du skulle ha frågor om hur det är att hyra ett semesterhus i Morbihan, är du välkommen att ringa vår svenska kundservice. Våra bästa tips för en spännande semester i Bretagne är att besöka den barnvänliga stranden La Grande Plage de Carnac eller La Plage de Conleau, ta en båtutflykt till ön île de Groix och självklart besöka Carnac och Camors där ni kan titta på de berömda forntida minnesstenarna, megaliter.